Vincent Logistics gaat op in Berto Groep • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vincent Logistics gaat op in Berto Groep

De Belgische transportgroep Vincent Logistics uit Herstal is overgenomen door de Franse Berto Groep. Daarmee krijgt Berto Groep ook voet aan de grond in Nederland.

Het management van Vincent Logistics heeft ingestemd met een volledige overname van het bedrijf door Berto Groep om zijn toekomst veilig te stellen en zich gunstig te positioneren om toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Concreet betekent dit dat de Berto Groep, gevestigd te Avignon (Frankrijk), alle aandelen van Vincent Logistics heeft verworven, met behoud van Julian, Maxim, Caroline en Jean Vincent als operationele managers van de onderneming. Het strategisch beheer wordt voortaan rechtstreeks door de Berto Groep gevoerd. De wettelijke naam van de onderneming blijft ongewijzigd.

Berto Groep werd in 1963 opgericht door Emile Berto en is nu een familiebedrijf ETI (Entreprise de Taille Intermédiaire), de Franse marktleider in de verhuur van industriële voertuigen met of zonder chauffeur. Steunend op het complementaire karakter van haar activiteiten, een gecontroleerde externe groei en een bijzonder aantrekkelijk personeelsbeleid, heeft de Berto Groep haar activiteiten in Europa willen uitbreiden door onze onderneming over te nemen.

In 2021 behaalde de Berto Groep, die ongeveer 4.000 mensen tewerkstelt, een omzet van bijna EUR 350 miljoen, in heel Frankrijk en ook in Polen, Spanje, Italië, Duitsland en Marokko.

De laatste jaren hebben zich ingrijpende veranderingen voorgedaan in de sector vervoer en logistiek. Kleine en middelgrote ondernemingen zullen zich moeten aanpassen of verdwijnen. In het licht daarvan is de integratie van Vincent Logistics in de Berto Groep noodzakelijk en wenselijk, zo meldt de familie.  Vincent Logistics heeft ook een vestiging in Maastricht. Met de overname wordt Berto dus een speler op de Nederlandse logistieke markt. Vincent Logistics begaf zich op de Nederlandse wegen met onder meer LZV’s. Vincent Logistics is actief in transport van gepalletiseerde en verpakte goederen, dedicated transport op contractuele basis en plateautransport van verschillende type machines zoals grondverzet – en landbouwmachines met een gewicht van maximaal 28 ton.

“Afgezien van deze overwegingen delen onze twee ondernemingen sterke waarden op het gebied van humanisme, durf en integriteit ten aanzien van onze werknemers en klanten, alsmede een duidelijk engagement ten aanzien van het milieu en de vermindering van broeikasgassen. Met meer dan 60 jaar ervaring in de transportsector en gezien de geografische ligging in Europa, zijn wij ervan overtuigd dat de Berto Groep de ideale partner zal zijn om de ontwikkeling en het voortbestaan van ons bedrijf te garanderen!”, aldus Vincent Logistics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer