Ga naar hoofdinhoud

Vogelzang stenentrailer in de prijzen op Matexpo

Aan de vooravond van de 40e Matexpo-editie, een Belgische vakbeurs voor bouwmaterieel, won D-Tec Trailers Benelux de Matexpo Safety Award 2023 met haar recent vernieuwde Vogelzang stenentrailer. De jury verkoos deze trailer tot winnaar, vanwege het nieuwe EN 12642 Code XL-certificaat voor ladingzekering tot 35 ton laadvermogen.

Eerder dit jaar verrichtte de Duitse keuringsinstantie TÜV NORD fysieke proeven op het kopschot, de zijborden, de Kinnegrip-rongen en een verrijdbare Hyva/Kennis kraan, met als resultaat dat de combinatie in juli goedgekeurd werd als ladingzekerheid tot 35 ton laadvermogen. Hierdoor hoeft de lading niet meer met spanbanden te worden vastgezet. Dit scheelt de chauffeurs tijd en het biedt hen extra gebruiksgemak. Vorig jaar kon TTM.nl de Vogelzang stenentrailer met eigen ogen aanschouwen.

Voor de Matexpo-jury was dit zó overtuigend, dat ze deze innovatie bekroonde met de prestigieuze Matexpo Safety Award. Vooral de combinatie van snel en tóch veilig kunnen werken, sprak hen aan.

Stef Vogels, D-Tec accountmanager voor de Belgische markt, nam de award verguld in ontvangst. ‘Binnen ons bedrijf hebben veel mensen hard gewerkt aan deze innovatie, het is dus een mooie bekroning op het vele werk! Veiligheid koppelen aan snelheid, om zo de efficiëntie van onze klanten te verhogen, dat past precies binnen onze bedrijfscultuur.“

De Vogelzang stenentrailers kennen al een lange historie. In de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkelde Vogelzang haar eerste gestuurde opleggers met een rollende kraan voor het vervoer van bouwgrondstoffen (stenen). Dit om in te spelen op een steeds nijpender dilemma: hoe de stenen te lossen op de vaak moeilijk toegankelijke bouwplaatsen en de afhankelijkheid van een externe loskraan. Met de lancering van de combinatie van een oplegger en kraan, konden chauffeurs voortaan volledig zelfstandig laden en lossen. En dit op iedere gewenste plek en tegen relatief lage operationele kosten. 

Anno 2023 worden de Vogelzang stenentrailers overigens veel breder ingezet dan alleen voor stenen, zo worden er ook stalen rijplaten, steigermateriaal of betonplaten mee vervoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer