Volvo Group schrapt 4100 banen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo Group schrapt 4100 banen

De Volvo Group voelt de economische gevolgen van de COVID-19 pandemie en kondigt harde maatregelen. Volvo Group, waar Volvo Trucks en Renault Trucks ook onder vallen, wil 4100 banen wegbezuinigen, vooral in kantoorfuncties.

“De Corona-pandemie en de wereldwijde maatregelen die zijn genomen om deze te bestrijden, hebben geleid tot een marktsituatie die een ernstige impact heeft op onze industrie. De verwachting is dat de vraag naar onze producten in de toekomst zal afnemen en we moeten onze organisatie daarop blijven aanpassen. Tegelijkertijd zullen wij de competentieverschuiving die nodig is voor nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen versnellen”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Groep.

Sinds medio 2009 heeft de Volvo Group zijn activiteitenniveau aangepast door gebruik te maken van de geïnstalleerde flexibiliteit, het opzeggen van tijdelijke en consultancycontracten. In de tweede helft van dit jaar is de Group van plan om het aantal werknemers verder af te bouwen met ongeveer 4.100 functies, waarvan ongeveer 15 procent uit consultants bestaat. Ongeveer 1.250 van deze banen bevinden zich in Zweden.

De behoefte aan personeelsinkrimping zou groter zijn geweest zonder de verschillende steunpakketten van de overheid die werktijdverkorting en andere soortgelijke maatregelen mogelijk maakten.

De personeelsinkrimping zal op verschillende manieren binnen de Group worden uitgevoerd, afhankelijk van de lokale bedrijfssituatie, de wetgeving van het land en de arbeidsmarktpraktijken. In sommige landen, waaronder Zweden, omvatten de geplande maatregelen ontslagen.

“De Volvo-cultuur zal onze leidraad blijven in dit werk, waar we als één team samen met de vakbonden zullen werken om deze aanpassing op een verantwoorde manier uit te voeren,” zegt Martin Lundstedt. “Met deze veranderingen zal de Volvo Group een sterke positie behouden, worden aangepast aan de nieuwe marktsituatie en een leider blijven in de transformatie naar duurzame transport- en infrastructuuroplossingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer