Ga naar hoofdinhoud

Volvo koopt failliete accuproducent Proterra

De Volvo Group is de hoogste bieder op de activiteiten van Proterra Inc. en Proterra Operating Company. Proterra werd eerder failliet verklaard. Volvo wordt nu de nieuwe eigenaar voor een bedrag van 196 miljoen euro.

De transactie tussen Proterra Inc. en Proterra Operating Company als verkopers en Volvo moet nog worden goedgekeurd door de faillissementsrechtbank in de VS. Daarnaast is de afronding van de transactie, die begin 2024 wordt verwacht, afhankelijk van goedkeuring van de fusie en bepaalde andere voorwaarden.

De over te nemen activa omvatten een ontwikkelingscentrum voor batterijmodules en -pakketten in Californië en een assemblagefabriek in South Carolina. Met deze overname zal Volvo Group naar eigen zeggen haar huidige, en toekomstige, batterij-elektrische routekaart aanvullen en versnellen. Logischerwijs kan het veel betekenen voor Volvo’s toekomst met elektrische trucks in de Verenigde Staten.

Sailliant detail aan de overname is dat het bankroet van Proterra er voor zorgde dat Volta Trucks kopje onder ging. Of nu met de redding van Proterra er ook kansen zijn voor Volta Trucks is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer