Volvo neemt JMC over en gaat trucks bouwen in China • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo neemt JMC over en gaat trucks bouwen in China

Volvo Trucks neemt JMC Heavy Duty Vehicle Co, Ltd over, een dochteronderneming van Jiangling Motors Co, Ltd. De overname, waarmee een bedrag van ruim 97 miljoen euro is gemoed, omvat een productielocatie in het Chinese Taiyuan. Het is de bedoeling om vanaf eind 2022 in Taiyuan te beginnen met de productie van de nieuwe Volvo FH-, Volvo FM- en Volvo FMX-trucks voor klanten in China.

Volvo Trucks is al sinds 1934 actief op de Chinese markt. De laatste jaren heeft de sterke groei van logistieke diensten, waaronder e-commerce, geleid tot een sterke stijging van de verkoop van Volvo trucks in het land. In 2020 werden meer dan 4.500 zware Volvo-trucks geïmporteerd en geleverd aan klanten in China. In lijn met de langetermijnstrategie van de Volvo Groep, breidt Volvo Trucks daarom zijn bedrijfsactiviteiten in China uit.

“Wij zetten ons in om de toekomst van duurzame transportoplossingen vorm te geven. Met onze jarenlange aanwezigheid in China groeien wij in onze verkoop en breiden wij ons sterke netwerk van verkoop- en servicepunten uit, samen met onze particuliere dealerpartners. In de afgelopen jaren hebben we een snelle ontwikkeling van de logistieke markten gezien en een toenemende vraag naar onze premium trucks en diensten. Om aan de vraag van Chinese transporteurs te voldoen, is de tijd rijp om een eigen netwerk op te zetten met onze eigen productie van zware vrachtwagens in China”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

De activiteiten in Taiyuan zullen onder meer bestaan uit het stempelen, lassen, vervaardigen van cabines, lakken en de eindassemblage van Volvo-trucks. Na de investering zal de fabriek binnen enkele jaren de capaciteit hebben om 15.000 Volvo-trucks per jaar te produceren, met de mogelijkheid om de capaciteit verder op te voeren.

De transactie moet nog goed worden gekeurd door regelgevende instanties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer