Voormalig CEO Volvo Trucks stapt in bij Volta Trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Voormalig CEO Volvo Trucks stapt in bij Volta Trucks

Volta Trucks heeft Claes Nilsson benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Nilsson komt bij Volta Trucks na een uitgebreide carrière in de truckbusiness bij AB Volvo, waar hij de functie bekleedde van President van Volvo Trucks en lid van de Raad van Bestuur. Daarvoor was hij bij Volvo Trucks verantwoordelijk voor de regio’s in Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika, en voorheen was hij verantwoordelijk voor Strategie, Bedrijfsontwikkeling en Productplanning, zowel regionaal als wereldwijd. Hij bekleedde ook bestuursfuncties bij Volvo Financial Services, Volvo Venture Capital en verschillende bedrijven binnen AB Volvo.

Claes Nilsson brengt een schat aan ervaring en kennis van de bedrijfswagenindustrie naar de Raad van Bestuur van Volta Trucks, inclusief detailhandel, aftersalesservice, toeleveringsketen, financiering, leasing en verhuur, evenals de carrosseriebouwmarkt. Nilsson ging begin 2019 op 61-jarige leeftijd met pensioen bij Volvo Trucks.

Bij de aankondiging van de benoeming van Nilsson, zei Douglas Snyder, president van Luxor Capital Group en voorzitter van de Raad van Bestuur van Volta Trucks: “De benoeming van Claes Nilsson komt slechts twee maanden na de benoeming van Karl Viktor Schaller in onze Raad van Bestuur. Deze nieuwe benoemingen versterken lange ervaring binnen de raad, brengen belangrijke branche-ervaring en expertise in het bedrijf. Ondertussen richten we ons sterk op de commerciële activiteiten, en zetten we de initiële interesse in de elektrische Volta Zero om in daadwerkelijke orders. Deze vrachtwagens voor klanten zullen begin dit jaar al worden gebouwd op onze productielijn in Steyr, Oostenrijk.”

Claes Nilsson: “Met veel enthousiasme treed ik toe tot de Raad van Bestuur van Volta Trucks. Ik ben erg onder de indruk van de visie en plannen die het bedrijf heeft om elektrische trucks te leveren en daarmee bij te dragen aan een duurzamere transportsector. Het product is een wereldprimeur, zowel wat betreft de geoptimaliseerde elektrische aandrijving als voor de veiligheid van de chauffeurs en andere weggebruikers. Het operationele model en de snelheid waarmee Volta Trucks heeft gewerkt, dragen ook bij aan mijn enthousiasme. Het belangrijkste is echter de positieve indruk van de mensen met wie ik contact heb gehad. Met mijn jarenlange ervaring in de vrachtwagenindustrie kijk ik ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen bij zijn toekomstige vooruitgang.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer