Vos Logistics betaalt half miljoen euro om trucks terug te krijgen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics betaalt half miljoen euro om trucks terug te krijgen

Vos Logistics heeft sinds begin vorige maand haar 89 trucks terug die sinds 1 maart waren stilgezet door de Belgische inspectie. Afgelopen maand betaalde de logistiek dienstverlener een half miljoen euro borg om weer over haar vrachtwagens te kunnen beschikken. Dat bevestigt CEO Frank Verhoeven aan TTM.nl.

Het onderzoek van de Belgische justitie naar vermeende sociale uitbuiting duurt nog wel voort. De borg moet gezien worden als een eerste inning van een boete die kan worden opgelegd bij veroordeling. Op het bedrijfspand in het Belgische Pittem, waar naast de vestiging in Zeebrugge een deel van de geblokkeerde trucks stonden, is door Vos Logistics een extra hypotheek gevestigd om zo de borgsom te kunnen garanderen.

Foto: Google Streetview

Vos Logistics kan sinds donderdag 9 april weer over haar trucks beschikken, terwijl directeur Frank Verhoeven in maart tegenover TTM.nl uitsprak te verwachten dat de trucks binnen een week weer beschikbaar zouden zijn. “Dat heeft langer geduurd dan verwacht, dat klopt. Dat komt met name omdat we met het pand van alles moesten regelen en dat kostte even tijd.”

Verhoeven zegt dat Vos Logistics nog altijd in dialoog blijft met de Belgische inspectie. Het bedrijf heeft er vertrouwen in dat de activiteiten van Vos Logistics voldoen aan de wetgeving in de diverse EU-landen waar het actief is.

3 reacties op “Vos Logistics betaalt half miljoen euro om trucks terug te krijgen

 • LG

  Wat een blamage, … dit is je beste pressie middel dat je hebt, om zulke mannen aan te pakken,… en snel zaken aan te pakken.
  Borg en ondertussen kunnen ze hun werk weer uitvoeren en een rechtszaak lang rekken over de jaren..en uiteindelijk komt het tot een schikking …
  Maar dan heb je nog steeds niet de kern te pakken,..
  Advies vergunning intrekken en bedrijf in beslag nemen,.. dat laat je pas ballen zien,… zodat iedereen zich een keer aan de wet gaat houden..

  1. Zo zou het wel moeten gaan. Maar helaas zijn er altijd nog mensen die een kans krijgen om weer op de zelfde manier verder te werken. Het moet een keer ophouden met die sociale uitbuiting zodat er eerlijke prijzen worden betaald en niet tegen dumpprijzen.

 • E. J

  De rechter had een borg tegen kunnen houden zolang het onderzoek loopt maar helaas. Dat half miljoen is peanuts voor vos, kopen ze even 5 trucks minder. Maar ze gaan vrolijk op dezelfde manier door met sociale uitbuiting en onder de prijs te rijden dan transportbedrijven die zich wel volgens de wettelijke regels werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer