Vos Logistics investeert in de toekomst • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics investeert in de toekomst

Vos Logistics heeft een goed 2017 achter de rug. De omzet van de Europees logistiek dienstverlener steeg afgelopen jaar met 5 procent tot 290 miljoen euro. Vos Logistics legde vorig jaar ook de basis voor toekomst waarin een hoofdrol is weggelegd voor digitale transportoplossingen en -innovaties.

Zowel de onderdelen Internationaal Transport als Solutions van Vos Logistics realiseerden een hogere omzet in 2017. De EBIT steeg met 16 procent tot 8,0 miljoen euro en de nettowinst nam toe van 2,5 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro. Met de overname van Gebroeders Joosten in Nederweert eind december versterkte de onderneming haar marktpositie in groot volume en distributie in de Benelux. Voor 2018 verwacht Vos Logistics een toename van omzet en resultaat.

Vos Logistics investeerde in 2017 38 miljoen euro, ruim een verdubbeling ten opzichte van 2016. De onderneming schafte 320 nieuwe trucks en 350 nieuwe laadeenheden aan. Daarnaast investeerde ze in haar digitale informatie- en communicatieplatform om beter aan te sluiten op de wensen van verladers, bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en de efficiency te vergroten.

De CO2-uitstoot is teruggebracht met 3 procent naar 0,035 kg per ton/kilometer. Deze verlaging is toe te schrijven aan de verjonging van de vloot, een betere beladingsgraad en brandstofbesparing door gerichte chauffeurstrainingen. Ook de uitbreiding van het aantal LNG-trucks en samenwerkingsprogramma’s met verladers om leegrijden te reduceren droegen daaraan bij.

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics, kijkt terug op een goed jaar waarin de marktomstandigheden – vooral na de zomer – verbeterden, en omzet en resultaat toenamen. “Naast het realiseren van resultaatverbetering hebben we In 2017 de fundamenten gelegd voor toekomstige veranderingen. Logistieke processen worden complexer. Maar door de technologische ontwikkelingen kunnen we snellere, eenvoudigere en slimmere proposities ontwikkelen, samen met onze klanten. ‘We simplify. Whatever it takes’ is waar we voor staan. Dat doen we door vergaande digitalisering, te investeren in intelligente planningsoplossingen en innovatie.”

“We staan er goed voor”, voegt CFO Ben Vos toe. “Onze financiële basis is solide. Zo hebben we een mezzaninelening van 7 miljoen euro in 2017 volledig afgelost en gelijktijdig 38 miljoen euro geïnvesteerd. In 2018  stijgen onze investeringen in vlootvernieuwing, uitbreiding van het laadvermogen en digitalisering naar 43 miljoen euro. Samen met ons heldere serviceaanbod en aantrekkende volumes een goede uitgangspositie voor verdere groei in 2018.“

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer