Vos Logistics wil in 2025 emissievrije home delivery. Maar hoe? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics wil in 2025 emissievrije home delivery. Maar hoe?

Stel je voor: in 2025 is de hele vrachtwagenvloot van een van ‘s werelds grootste retailers volledig geëlektrificeerd. Dit is het ambitieuze doel dat een van de klanten van Vos Logistics heeft gesteld, dat bijdraagt aan snelle veranderingen in de transportwereld. Vos Logistics, die zich inzet voor schone en efficiënte transportoplossingen, is deze uitdaging ook aangegaan. Maar hoe doe je dat precies?

Willem Goudriaan

Dit onderzocht Willem Goudriaan (23) tijdens zijn stage bij Vos Logistics het afgelopen voorjaar. Willem is tweedejaars student aan de Technische Universiteit Eindhoven waar hij de masteropleiding Sustainable Energy Technology volgt.

Het thema energietransitie & duurzaamheid is een van onze vier belangrijkste thema’s voor de aankomende 25 jaar. Dit pakken we op verschillende manieren aan, zoals de vele zonnepanelen op onze distributiecentra, de SolarOnTop pilot, het nieuwe BREEAM gecertificeerde DC in Oss en door het werken met groene energiecontracten. Met het oog op de toekomst komen ook vragen op over het elektrificeren van onze vloot. Willem onderzocht de mogelijkheden met onze Home Delivery vloot en bracht daarbij de uitdagingen en denkbare oplossingen in kaart.

De vloot bestaat nu doorgaans uit 16 bestelwagens (3,5 ton) en 11 bakwagens (12 ton) die rijden in de regio Oss en Woerden, vanaf onze distributiecentra direct naar de consument thuis. Als wij kiezen om onze vloot te elektrificeren komen een aantal vragen op. Bijvoorbeeld, hoe zou dezelfde capaciteit kunnen worden behaald met elektrische trucks? Hoe zit het dan met opladen van de voertuigen en welke veranderingen zou de transitie met zich meebrengen? En zou het nu al kunnen of pas over een aantal jaar? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer