Vrachtwagens snelste gelost in Haaksbergen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vrachtwagens snelste gelost in Haaksbergen

Het door Mars Nederland georganiseerde Nederlands Kampioenschap Speed Docking is gewonnen door het Distributiecentrum (DC) PLUS Retail Oost in Haaksbergen. Dit distributiecentrum wist gedurende de competitie het snelste de vrachtwagens van Mars Nederland te lossen.

De 120 medewerkers van het DC ontvingen gisteren de titel ‘Nederlands Kampioen Speed Docking en het bijbehorende prijzenpakket. De logistieke competitie is een belangrijke stimulans voor de lancering van het Speed Docking concept, waarmee Mars Nederland samen met haar klanten werkt aan het versnellen van de logistieke keten. “We zijn trots dat PLUS deze prijs heeft gewonnen”, aldus Rowell Versleijen, Directeur Logistiek van PLUS. “Dit bewijst dat wij onze logistiek efficiënt hebben georganiseerd. Onze collega’s in de distributiecentra werken er elke dag keihard voor om alle producten zo snel mogelijk bij onze winkels te krijgen, zodat zij onze consument kunnen bedienen. Dit is een mooie beloning voor hun harde werken. De prijs is voor ons ook een bevestiging dat onze merkwaarden Aandacht, Kwaliteit en Verantwoord goed vertegenwoordigd zijn in onze logistieke organisatie. Mars heeft met deze actie op een unieke manier bij ons aandacht gevraagd voor efficiency in het logistieke proces.” Samen met de eretitel als Nederlands Kampioen ontvangt PLUS Retail Oost een SNICKERS® Mannenbrandstof-pakket, met onder meer een bezoek aan de grootste chocoladefabriek ter wereld en een activiteit die volledig draait om snelheid. Capgemini biedt de winnaar een logistieke workshop aan ter waarde van vijfduizend euro.

Via boordcomputer

Tussen 28 maart en 5 juni zijn  met behulp van de boordcomputertechnologie van vervoerder Kuehne + Nagel de verblijftijden gemeten tijdens leveringen van Mars Nederland aan 150 distributiecentra in Nederland. “Met het NK Speed Docking kunnen we terugkijken op een geslaagde lancering van Speed Docking. We hebben veel positieve reacties ontvangen van onze klanten, waar deze competitie vooral een positieve uitwerking had op de werkvloer van de DC’s. We zien dat het enthousiasme breed gedragen is in de markt. Naast de Nederlands Kampioen hebben we tien weken lang weekwinnaars gehad in de categoriën Supermarkt en Groothandel. Bij deze weekwinnaars zien we veel verschillende formulenamen terugkomen”, aldus Frans van den Boomen, Logistiek Manager Outbound Mars Nederland.

Efficiënter voorraadbeheer

Door samenwerking met retailers wil Mars Nederland komen tot een sneller en efficiënter goederenontvangstproces. Speed Docking biedt een benchmark voor klanten en maakt inzichtelijk waar verbetering mogelijk is. Voorbeelden zijn snellere ontvangstcontrole en -registratie met het scannen van SSCC-labels en minder vrachtwagenbewegingen door het bundelen van bestellingen en leveringen tot volle vrachtwagens middels GREEN ORDER®. Branchevertegenwoordigers GS1 en Capgemini spelen een belangrijke rol in het verder uitdragen van Speed Docking in de logistieke sector. Voor retailers resulteert dit in meer rust en een verbeterde doorstroming bij distributiecentra. Naast een efficiënter goederenontvangstproces, kan het uiteindelijk ook leiden tot efficiënter voorraadbeheer, meer responsiviteit en betere beschikbaarheid op de winkelvloer. Voor Mars Nederland en haar vervoerder Kuehne + Nagel resulteert dit in kortere wachttijden, waarbij vrachtwagenchauffeurs effectiever kunnen worden ingezet met het oog op het toenemende chauffeurstekort door vergrijzing in de branche.  

speeddocking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer