VSDV optimaliseert met overname Otten Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VSDV optimaliseert met overname Otten Transport

Van Straalen de Vries Transport uit Zwaagdijk-Oost neemt het 115-jarige Otten Transport uit Hoogeveen over. Volgens directeur-eigenaar Rober van Straalen van VSDV biedt de overname van Otten de mogelijkheid om de werkzaamheden van zijn bedrijf verder te optimaliseren.

Het gaat hard met VSDV, dat eerder al Bijvoet Transporten, TLS Logistics en Franken Transport overnam. “Maar dat doen we niet om alleen maar groter te worden. Het is niet ‘groeien om het groeien’”, aldus Van Straalen. “Met de overname van Otten Transport kunnen we bijvoorbeeld er voor zorgen dat de auto’s in onze operaties minder vaak leeg terug naar het noorden rijden. En dat geldt dus ook voor die eerdere overnames. Het gaat om efficiency, om continuïteit van de operatie. Over een paar jaar komt de vrachtwagenheffing erbij. Dan wil je als bedrijf nog net zo sterk, of zelfs sterker, kunnen zijn.” Daarbij komt volgens Van Straalen ook dat Otten Transport een mooi bedrijf is. “Met een retailer als een van de opdrachtgevers.”

Otten Transport heeft 75 medewerkers.  Het bedrijf zal vanuit Hoogeveen worden voortgezet. De overname is effectief vanaf 1 november a.s.

Familiebedrijf Otten Transport werd ruim honderd jaar geleden opgericht voor transport en opslag van diverse goederen en levensmiddelen. Afnemers bevinden zich vooral binnen de Benelux en Duitsland. Daarnaast worden technisch hoogwaardige machinedelen bestemd voor de luchtvaart en bouwmaterialen als kozijnen en aan- en afvoerleidingen door heel Europa getransporteerd. Het wagenpark bestaat uit meer dan 60 trekkers en een groot aantal opleggers. Naast deze transport en logistieke activiteiten verzorgt het bedrijf op diverse locaties de opslag en verlading van droge voedingsmiddelengrondstoffen en verschillende om- en overpak werkzaamheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer