VSDV rijdt zes Volvo’s op LNG voor PLUS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VSDV rijdt zes Volvo’s op LNG voor PLUS

PLUS Supermakten wil graag bijdragen aan een beter milieu door duurzamer transport. Daarom zijn er door Van Straalen de Vries Transport 6 nieuwe Volvo LNG-vrachtwagens aangeschaft voor de bevoorrading van de PLUS supermarkten. Door de inzet van deze vrachtwagens wordt de CO2-uitstoot met gemiddeld 20 procent verminderd ten opzichte van vrachtwagens die op diesel rijden.

Rowell Versleijen, logistiek directeur van PLUS: “Recent hadden we de primeur van de eerste 50 tons elektrische vrachtwagen van Nederland. De inzet van de zes nieuwe LNG-vrachtwagens is wederom een mooie stap in de verduurzaming van onze transportactiviteiten. Door dergelijke initiatieven en het in de basis zeer efficiënt inrichten van onze transportactiviteiten voeren we dan ook met trots de twee Lean and Green sterren voor duurzaam transport.”

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20 procent CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot”, verklaart Rober van Straalen (links), algemeen directeur van Van Straalen de Vries Transport.

De 6 LNG-vrachtwagens rijden vanaf het PLUS distributiecentrum in Ittervoort. Circa 78 PLUS supermarkten in Zuidoost Nederland worden vanuit hier dagelijks beleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer