Ga naar hoofdinhoud

VW houdt vertrouwen in CEO

De hele automotivewereld hield de adem in vrijdagmorgen: zou Volkswagen CEO Martin Winterkorn gewipt worden na forse kritiek van patriarch Ferdinand Piëch? Het antwoord van het presidium van de Raad van Commissarissen van VW is nee, en dat lijkt vooral slecht nieuws voor president-commissaris Piëch.

winterkorn piechFerdinand Piëch heeft binnen het Volkswagen concern een tot nu  toe onaantastbare positie: zijn mening is heilig. Tot nu. Vorige week liet Piëch zich in een interview uit zeer negatief uit over Winterkorn, van wie hij ‘afstand nam’. Die woorden veroorzaakten veel ophef in Duitsland. Media gingen al meteen op zoek naar een opvolger voor Winterkorn.

Allemaal niet nodig, want de RvC heeft nu verklaard achter Winterkorn te staan als zijnde ‘de best mogelijke voorzitter van de Raad van Bestuur’. Hij moet zijn huidige taken ‘net zo actief en succesvol’ vervolgen als tot nu toe. Tevens stelt de RvC voor het contact van Winterkorn in de vergadering van februari 2016 te verlengen. Het contract van Winterkorn loopt tot eind 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer