Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s alsmaar efficiënter

Er lijkt geen maat te staan op het Hongaarse transportconcern Waberer’s. Het bedrijf groeide in het eerste half jaar van 2015 in omzet met 8 procent naar 261 miljoen euro. De winst bedroeg maar liefst 37,6 miljoen euro, een stiging van 15,3 procent. De reden daarvoor is volgens het bedrijf zelf de permanente focus op efficiency en operationele optimalisatie. Inmiddels is er een adres voor Waberer’s Benelux bekend. 

Waberer's Actros 2Waberer’s spreekt zelf echter ook van een groeiende concurrentie op de internationale transportmarkt en nieuwe wet- en regelgeving die beperkingen inhoudt voor internationaal opererende transportbedrijven. Desondanks zag het transportbedrijf in de eerste zes maanden van dit jaar alle prestatie- en efficiency-indicatoren zich verbeteren. Zo heeft Waberer’s een van de jongste vloten in Europa, 3400 eenheden groot en gemiddeld twee jaar oud. De vloot groeide in het eerste half jaar met 5,3 procent en reed 213 miljoen kilometer, een groei van 5,7 procent. De beladingsgraad van al die trucks groeide verder naar 91,5 procent, het brandstofverbruik daalde verder met 1,4 procent vergeleken met de eerste zes maanden van 2014.

De internationale uitbreiding van Waberer’s pakt ook goed uit, met een nieuwe vestiging in Milaan, die volgt op vestigingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vorig jaar. Het buitenland wordt voor Waberer’s steeds belangrijker: in het eerste half jaar van 2015 waren behalve Hongarije Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje de belangrijkste markten. Inmiddels is er op de homepage van Waberer’s een adres van de Benelux vestiging te vinden, namelijk in Oosterhout. Het halfjaar rapport van Waberer’s maakt geen melding van de eerder beloofde, nog op te starten vestiging van Waberer’s in Nederland.

 

 

11 reacties op “Waberer’s alsmaar efficiënter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer