Waberer’s bestelt 570 nieuwe DAF’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s bestelt 570 nieuwe DAF’s

Het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s vernieuwt haar vloot met een investering van 50 miljoen euro. Onderdeel daarvan is de order van 570 nieuwe DAF’s XG, dus van de nieuwe range van DAF Trucks. De eerste vijf exemplaren van de award-winning DAF XF werden donderdag overhandigd.

Waberer’s is al langere tijd bezig om haar wagenpark door te lichten, te verkleinen en verduurzamen. Dat houdt het bedrijf echter niet tegen deze mega-order te plaatsen. De vernieuwing moet de efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort in de vloot van Waberer’s naar een nieuw niveau tillen. Alle 570 nieuwe trucks moeten in het tweede kwartaal van 2022 zijn uitgeleverd. De trucks gaan rijden voor Waberer’s, maar ook voor dochterbedrijven als Link.

“Deze order is de volgende stap in ons vlootvervangingsprogramma, waarmee we weer een van de eersten op Europees niveau zijn, aangezien de gemiddelde leeftijd van het grootste eigen wagenpark van de Waberer’s Group hiermee zal dalen tot 2 jaar. Dit is niet alleen een strategische aanschaf van onze kant, die van groot belang is met het oog op de uitstoot van schadelijke stoffen en brandstofbesparing, maar wij kunnen onze chauffeurs nu ook een volledig nieuw, het hoogste, niveau van comfort bieden, om nog maar te zwijgen van de veiligheidsfactor. We zijn er trots op dat de ‘droom van de chauffeur’ ook in het wagenpark van Waberer’s kon worden verwezenlijkt”, zegt Zsolt Barna, CEO van Waberer’s International

“Voordat we met de serieproductie begonnen, hebben we een aantal van de meest toonaangevende transporteurs en logistieke bedrijven in Europa de kans geboden om de nieuwe generatie DAF uit te proberen. We werken al vele jaren samen met de Waberer’s Group, dus overhandigen we vijf nieuwe XG-trekkers als onderdeel van ons belangrijkste klantenprogramma”, zegt Péter Gavallér, Managing Director van DAF Hongarije.

De samenwerking tussen DAF en de Waberer’s Group bestaat al sinds 1996, in welke periode de logistieke dienstverlener meer dan 3.000 vrachtwagens van de Nederlandse vrachtwagenfabrikant kocht. De samenwerking zal volgens de twee ondernemingen in 2022 een nog hoger niveau bereiken in het kader van het emissieloze programma van de Waberer’s Group. De vloot van Waberer’s bestaat op dit moment uit 2768 vrachtwagens, de nieuwe DAF’s nog niet meegerekend.

Eén reactie op “Waberer’s bestelt 570 nieuwe DAF’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer