Waberer’s maakt ommezwaai naar contractlogistiek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s maakt ommezwaai naar contractlogistiek

Logistiek dienstverlever Waberer’s gaat haar businessmodel aanpassen om betere resultaten te bieden. De Hongaarse transportgigant, de laatste tijd met zeer tegenvallende resultaten, wil de spotmarkt verruilen voor contractlogistiek.

De verandering in focus geldt voor het internationaal transport (ITS) van Waberer’s. Eerder al nam het transportbedrijf vergaande maatregelen om de crisis en de COVID-19 pandemie het hoofd te bieden. “Onze afdeling ITS heeft tot nu altijd het ‘taxi-model’ gevolgd, dat zaken deed op basis van het vinden van een match tussen beschikbare trucks en beschikbare orders. Dit model biedt in de huidige situatie weinig zekerheid als het gaat om inzet van materieel, maar ook als het gaat om inkomsten. De spotmarkt, met haar lagere winstgevendheid, laten we daarom achter ons en we zetten in op een ‘trade-lane’ model, met vaste contracten op belangrijke Europese routes”, aldus Waberer’s op haar website.

Waberer’s wil de ommezwaai in de komende zes maanden implementeren. Barna Erdélyi, CEO van Waberer’s: “Deze stap zal het internationale wegtransport van Waberer’s transformeren. We worden meer klantgericht, stabieler en er is een hogere marge. Het zal eraan bijdragen dat Waberer’s sterker uit de crisisperiode komt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer