Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s zet deel vloot stil, CEO vertrekt

De Hongaarse logistiek dienstverlener Waberer’s, met een groot deel van Europa als werkgebied, voelt de gevolgen van het Corona-virus heel stevig. Een deel van het wagenpark staat stil en chauffeurs worden terug naar huis gehaald. CEO Robert Ziegler is inmiddels vertrokken.

Waberer’s had deze week haar jaarresultaten over 2019 bekend moeten maken, maar heeft die presentatie opgeschoven. Het bedrijf is nu druk met het veilig stellen van financiële stabiliteit voor het bedrijf.

Daarom is een groot, niet nader gespecificeerd gedeelte van de vloot van Waberer’s stilgezet. Er is een plan in gang gezet om de vrachtwagens, en ook de chauffeurs, terug naar Hongarije gehaald.

Het bedrijf heeft strenge kostenmaatregelen afgekondigd en dat heeft ook gevolgen voor het personeel. Er wordt geen nieuw personeel aangenomen, lonen worden herzien en de mogelijkheden tot onbetaald verlof zijn opgerekt. De vakbonden zijn betrokken bij de maatregelen.

Robert Ziegler

Tot overmaat van ramp is ook CEO Robert Ziegler nog eens vertrokken. Een reden daarvoor wordt niet gegeven. Ziegler was pas sinds vorig jaar werkzaam bij Waberer’s. Hij geeft ook zijn zetel in de Raad van Bestuur op.

Barna Erdélyi, a.i. CEO bij Waberer’s: “Het zijn ongekende tijden die helaas ook ongekende maatregelen vragen. Ik vertrouw erop dat de maatregelen een balans hebben tussen het zeker stellen van onze financiële toekomst en het zo hoog mogelijk houden van onze dienstverlening.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer