Ga naar hoofdinhoud

Wim van der Leegte (76) overleden

In de nacht van zaterdag op zondag is Wim van der Leegte thuis in zijn woonplaats Duizel overleden. Wim, eigenaar van industrieel familiebedrijf VDL Groep, is aan een natuurlijke dood overleden. Wim is 76 jaar geworden. Dat meldt VDL Groep in een verklaring.

Familie Van der Leegte: “We zijn diep bedroefd door dit plotselinge verlies. Wim is allereerst een geweldige echtgenoot, vader en grootvader voor ons geweest. Wij voelen ons gesterkt door de vele blijken van medeleven en willen daar iedereen hartelijk voor bedanken. Ons pa heeft voor velen grote betekenis gehad.”

VDL groeide onder leiding van Wim van der Leegte uit tot een grote speler in onder meer de automotivebranche. In 2016 droeg Wim van der Leegte zijn bedrijf over aan zoon Willem. Ook zijn zoon Pieter en dochter Jennifer zitten in de directie van het bedrijf. De VDL Groep produceert onder meer auto’s, bussen, zonnebanken en brievenbussen. Recent presenteerde het nog een innovatieve waterstoftruck, in samenwerking met Toyota. Ook was VDL een partner van DAF bij de eerste elektrische vrachtauto’s van dat merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer