Ga naar hoofdinhoud

Yusen Logistics neemt Group Pierre over

Yusen Logistics breidt zijn farmaceutische logistieke diensten uit met de overname van Group Pierre. Group Pierre, een toonaangevende logistieke dienstverlener in de gezondheidszorg, bestaat uit drie divisies: Ajimex, Transports Pierre en Pierre Logistic.

 Transports Pierre houdt zich bezig met GDP-gecertificeerd vervoer over land, Pierre Logistic doet magazijnbeheer en aanverwante diensten met toegevoegde waarde en Ajimex is actief in wereldwijd beheer van tijdkritische, temperatuurgecontroleerde zendingen, inclusief alle bijbehorende verpakkingsdiensten.

Sinds de oprichting van Group Pierre in 1924 onder de naam ‘Transports Alphonse Pierre’ heeft het bedrijf zijn geografische aanwezigheid, producten en dienstenportfolio aanzienlijk uitgebreid. Vandaag beheren de meer dan 125 werknemers van Group Pierre meer dan 20.000 m² magazijnruimte en 160 voertuigen, gaande van express-voertuigen tot trekker- en trailercombinaties.

De overname van Group Pierre zal leiden tot een versterking en verbetering van de groeiende capaciteiten en het dienstenaanbod van Yusen Logistics als toonaangevend bedrijf voor geïntegreerde logistiek dat lokale, regionale en wereldwijde milieuvriendelijke end-to-end-oplossingen biedt voor de toeleveringsketens in de gezondheidszorg.

Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux: “Het is onze ambitie en strategie om onze activiteiten binnen de farmaceutische en gezondheidssector in de Benelux en Europa uit te breiden, en deze overname benadrukt dat. Deze stap zal niet alleen ons productaanbod naar onze klanten toe uitbreiden, maar ons ook weer op de kaart plaatsen in Wallonië. Het is een perfecte match! Group Pierre is een geweldig bedrijf en we kijken er enorm naar uit om onze krachten te bundelen en het getalenteerde personeel van Group Pierre te verwelkomen. Deze overname wordt ook de brandstof voor onze toekomstige groei en zal heel wat potentiële synergieën mogelijk maken.”

Olivier Pierre, eigenaar van Group Pierre: “Na 3 generaties wilden mijn broer en ik Group Pierre alle mogelijkheden bieden om de kennis van het bedrijf naar een internationaal niveau te tillen. Deze overname benadrukt de ambitie van Group Pierre om deel uit te maken van een internationale logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in gezondheidszorg en het leveren van oplossingen voor toeleveringsketens wereldwijd. Tegelijkertijd willen we onze toegewijde medewerkers een sterke thuisbasis bieden met heel wat carrièremogelijkheden. Door Group Pierre te integreren in een multinational hebben we de garantie dat Yusen Logistics het huidige hoge niveau van expertise, kwaliteit en dienstverlening zal kunnen behouden en verder ontwikkelen. Op die manier blijven we trouw aan het DNA van Group Pierre.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer