Van Sande schuift uit met nieuwe Pacton • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Sande schuift uit met nieuwe Pacton

Transportbedrijf Van Sande en Zn uit het Belgische Beerse koos onlangs voor een drie-assige, uitschuifbare schamelaanhangwagen van Pacton, type AXD.330.L-U. De aanhangwagen, rondom luchtgeveerd en voorzien van een liftas, is specifiek toegerust voor het flexibel uitvoeren van zware speciaaltransporten. De uitschuifoptie biedt de Belgische transporteur belangrijke meerwaarde met het oog op de regelgeving rondom uitzonderlijk vervoer.

De 30-tons aanhangwagen is in de wielbasis uitschuifbaar, waarbij de basislengte van 6,5 meter een extra 3,30 meter verlengbaar is. Zo kan Bart van Sande waar mogelijk binnen de maatvoering voor uitzonderlijk transport blijven: “Onze vorige dieplader was niet uitschuifbaar en werd daardoor altijd aangemerkt als uitzonderlijk vervoer. Dan mochten we officieel uitsluitend ondeelbare lading transporteren. Omdat we ook containers en losse materialen vervoeren, waren we dan eigenlijk in overtreding. Met de nieuwe Pacton-aanhangwagen kunnen we de containers en losse materialen binnen de 18,75 meter vervoeren. Grote machines vervoeren we wel als speciaal transport. Denk aan een graafkraan of een wiellader. Dan schuiven we zo mogelijk de aanhangwagen zo uit dat de voorwielen in de opening vallen. De uitschuifoptie is voor onze firma echt een belangrijke meerwaarde.”

Van Sande werkt met een vier-assige DAF CF van 9,60 meter lang, mét autolaadkraan. Ook vader Kris – waarmee hij het bedrijf bestiert – rijdt met eenzelfde DAF CF. “Mijn moeder is ook actief in het bedrijf en is zaakvoerder”, zegt Bart van Sande.” De familieonderneming, gestart door de grootvader van Bart, werkt voor een aantal vaste klanten, waaronder Smet-Boring en Staalbeton.

Omdat de oversteek van een container bij de twee trucks van Van Sande verschilt, is gekozen voor een verstelbare triangel. Het chassis van de nieuwe Pacton-aanhangwagen is uitgevoerd met een centrale koker. De binnentelescoop is een samengestelde chassiskoker met vergrendelgaten. De buitenste telescoop is een samengestelde chassiskoker met ingelaste, dubbele eindaanslag. De luchtbediende vergrendeling van de kokers geschiedt in stappen van 50 cm. Het SAF dubbellucht luchtveerstel met drie onderhoudsarme assen met trommelremmen, biedt een technisch draagvermogen per as van 10.000 kg, met een centrale aslift op as twee. De aanhangwagen is onder meer voorzien van achttons bindogen, breedteborden, een zwaailamp, achttons omklapbare en TÜV-gecertificeerde bindogen, een opbergrek voor oprijgoten (inclusief), een viertal rongkokers aan voorzijde en in de loopbaan én een rvs kist.

De ter vervanging aangekochte aanhangwagen is reeds enige maanden in gebruik en volgens Van Sande naar grote tevredenheid. “We hebben naar meerdere merken gekeken voor de aankoop, maar bij Pacton hadden we het beste gevoel. Bij het ontwerp en de specificatie werd echt meegedacht en de samenwerking liep perfect. Zo werd samen naar oplossingen gezocht voor onze wensen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer