Imbema start uitbreiding SBS-servicenetwerk in Italië en Polen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Imbema start uitbreiding SBS-servicenetwerk in Italië en Polen

Twee vestigingen van TIP Trailer Services Italy in Milaan en TB Truck & Trailer Serwis Sp. Z.o.o. in Wolica, Polen zijn nu officieel servicedealers voor de SBS security & monitoring solutions van Imbema geworden. Hiermee heeft Imbema de servicemogelijkheden voor trailersloten in Noord-Italië en Polen uitgebreid. De specialist in voertuigbeveiliging zet daarmee een belangrijke stap in het ontwikkelen van een dekkend servicenetwerk in heel Europa.

“Onze mechanische en elektronische SBS-trailersloten vinden steeds meer hun weg naar klanten door heel Europa”, zegt Business Developer Frits Hofma van Imbema. “Dit zet onze Nederlandse vestiging steeds verder onder druk om te verzekeren dat in de verschillende landen de sloten vakkundig worden gemonteerd, zodat ze bijvoorbeeld aan de certificeringsnormen van TAPA voldoen. Daarnaast hebben de meer geavanceerdere sloten, zoals de Inlock-serie, ook periodiek controle en onderhoud nodig. Alleen op die manier kan een vervoerder aantonen dat zijn materieel in orde is en aan de eisen van zowel zijn klanten als van de TAPA voldoet. Periodieke controles voorkomen ook dat er in het ergste geval onderweg een deur niet meer open gaat”

“Het merendeel van de servicewerkzaamheden heeft in Nederland plaats. Met de officiële certificering van TIP Trailer Services in Milaan en TB Truck & Trailer Serwis Sp. Z.o.o. in Wolica zetten we de eerste stap naar het aangaan van samenwerkingsverbanden met meer servicedealers in Europa”, legt Hofma uit. “Een goed servicenetwerk is tenslotte belangrijk voor de transporteurs die onze producten vervoeren.”

TIP Trailer Services heeft In de regio Milaan 750 units in de verhuur, waarvan een steeds groter aantal SBS-beveiliging op hun deuren heeft. “Een honderdtal van onze trailers zijn nu voorzien van een extra SBS-slot”, vertelt country manager Giorgio Noce van TIP Trailer Services Italy. “Dit als gevolg van een toenemende vraag van onze klanten naar goed beveiligde trailers. Zo wil Vercesi, een transporteur van temperatuurgevoelige en hoogwaardige producten, alleen nog maar gebruik maken van voertuigen voorzien van een elektronisch SBS Inlock slot. Dit SBS-slot voorkomt niet alleen diefstal, maar het werkt ook goed tegen inklimmers.”

“Imbema heeft inmiddels vier van onze monteurs in twee van onze werkplaatsen opgeleid en gecertificeerd, zodat zij de SBS-sloten vakkundig kunnen installeren en onderhouden. Voor ons was dat een belangrijk moment. Wij zien de samenwerking met Imbema als een kans om het serviceniveau naar onze klanten verder te verhogen.”

De country manager spreekt van een duidelijke win-winsituatie. “Uiteraard is een beter beveiligde trailer iets duurder in de verhuur. Dat is goed voor ons. Maar onze klanten winnen het meeste bij veilige sloten. Wat wij tot nu toe teruggekoppeld krijgen én wat we in onze werkplaatsen zien, is dat er minder schade is door inbraak. Wij zien in deze service dan ook een duidelijk businessmodel. We zijn zeker van plan om als toonaangevende servicedealer voor SBS-producten te blijven groeien.

In Polen waar de opleiding van technici ook is afgerond, is TB Truck & Trailer Serwis Sp. Z.o.o. al begonnen met de servicewerkzaamheden voor een groot wagenpark gespecialiseerd in luchtvrachtdiensten door heel Europa. “Dat vereist ook een goed servicesysteem en we moeten niet vergeten dat Poolse transportbedrijven niet alleen in West-Europa opereren, maar dat Polen ook de toegangspoort naar de oostelijke landen is”, geeft Business Developer Frits Hofma aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer