Ga naar hoofdinhoud

Philips verlicht weg én werkplaats

Philips biedt met de nieuwe Ultinon Drive-series 7000 en 5100 nieuwe LED- rijverlichting voor auto’s en vrachtwagens. En met de werkverlichting uit de Xperion 6000-collectie geeft Philips ook nieuw licht in de werkplaats.

De extra rijverlichting van de Philips Ultinon Drive-series 7000 en 5100 is ontworpen door Lumileds en biedt een verbeterde helderheid voor auto’s en vrachtwagens, zowel on- als off-road. Op de weg projecteert de Philips Ultinon Drive UD7050L een stijlvolle witte straal intens LED-licht tot 480 meter vóór de auto, waardoor bestuurders sneller gevaren kunnen herkennen en sneller kunnen reageren. Met zijn ECE R149-homologatie is deze hoogwaardige lichtbalk in de Europese Unie volledig goedgekeurd. Minder schittering van de verlichting helpt ook andere weggebruikers veilig te houden. Een off-road boost-functie verhoogt de lichtopbrengst van 4000 tot 5300 lumen en verlengt de lichtbundel tot 520 meter, waardoor het terrein dat voor u ligt, scherp in detail wordt verlicht. Een ontdooifunctie verwijdert alle ophoping van sneeuw en ijs die het straalpatroon kan aantasten en het zicht kan verminderen.

Ultinon Drive UD2001R

De Philips Ultinon 5100-serie produceert een briljant LED-licht in lichtbalken en in ronde lampen die een uitstekende zichtbaarheid op grote afstanden en de flexibiliteit van een positielicht bieden. De lichtbundel van de lichtbalken met een reikwijdte tot 500 meter en een lichtsterkte van 4000 lumen zorgt voor een helder zicht op de weg. Voor een nog grotere intensiteit over kortere afstanden produceert het ronde licht 5001R 8000 lumen. Als de Philips Ultinon Drive 5100-serie wordt gebruikt als parkeerverlichting, kunnen bestuurders kiezen tussen intens oranje en koel wit om hun persoonlijke stijl te laten zien. De ECE R148- en R149-goedkeuring betekent dat deze krachtige LED-rijverlichting van Philips is toegestaan voor de openbare wegen in heel Europa.

De gehele Philips Ultinon Drive-serie is robuust. Naast IK07-schokbestendigheid, een stevige eendelige behuizing en een onbreekbare lens van polycarbonaat heeft elk licht in de 7000- en 5100-serie IP68/69K-bescherming tegen het binnendringen van stof en water. Zelfs hogedrukreinigers, die worden gebruikt voor het reinigen van auto’s en vrachtwagens, beschadigen deze rijlichten niet. Ze zijn verder voorzien van roestvrijstalen montagebeugels die bestand zijn tegen ijs, sneeuw en zout. Hoewel ze robuust genoeg zijn voor avonturen over land en in stedelijke jungles, zijn de lampen van de Philips Ultinon Drive zacht voor de ogen.

Drie nieuwe Philips Xperion 6000-schijnwerpers introduceren een slimme zoomfunctie en hoogwaardige LED-verlichting voor werkplaatsen. Dankzij de professionele Philips Flood-, Flood Audio- en Flood Mini-werklampen kunnen monteurs en autoprofessionals vrijwel overal kijken en de lampen bieden de duurzaamheid, flexibiliteit en batterijduur die men mag verwachten van professionele apparatuur.

Of het nu gaat om het verlichten van een werkplaats, het tijdelijk vervangen van een muurlamp of het verlichten van buitenactiviteiten, de Philips Xperion 6000 Flood- en Flood Audio-lampen verlichten grote, donkere gebieden. Met de 1000 lumen van slechts 10 Watt verspreidt het constant heldere licht zich in een brede straal. Als u minder licht en een langere batterijduur nodig hebt, kunt u de lamp eenvoudig dimmen tot slechts 100 lumen. De Philips Xperion 6000 Flood Mini biedt een compactere manier om de klus te klaren en levert een indrukwekkende 500 lumen met dezelfde instelbare lichtbundel als de Flood.

Elke Philips Xperion 6000 Flood-lamp biedt een instelbare straal: een homogene lichtbundel met een brede hoek voor het verlichten van grote gebieden, en een gerichte lichtbundel die de verlichting concentreert binnen kleine ruimten voor een superieur contrast en helderheid, wat fijn is voor nauwkeurige inspecties. “We hebben intensief samengewerkt met monteurs om het mechanisme voor het aanpassen van de straal te ontwerpen, van een brede schijnwerper tot gerichte verlichting. Onze samenwerking resulteerde in een ergonomische slimme zoomknop waarmee de lichtbundel eenvoudig kan worden aangepast, zelfs met handschoenen aan”, aldus Pascal Charvat, EMEA productmanager voor werklampen bij Lumileds. “Onze slimme zoomfunctie is uniek voor de Philips Xperion 6000-schijnwerpers.” De draaibare slimme zoomknop bevindt zich aan de zijkant van de lamp en is altijd binnen bereik, wat betekent dat de lamp in de gemonteerde positie kan blijven staan. De slimme lamp onthoudt de laatste instelling van een gebruiker en gaat opnieuw aan met de gewenste intensiteit. Dankzij de handsfree bediening kunt u zich concentreren op uw taak zonder uw werk te onderbreken om de verlichting bij te stellen. Met de Philips Xperion Flood of Flood Audio kunt u de lamp op afstand in- of uitschakelen door met uw hand te zwaaien, waarna de lamp reageert dankzij de slimme bewegingsmelderfunctie. De bewegingssensor reageert alleen op een specifiek gebaar waarbij er twee keer wordt gezwaaid, en negeert onbedoelde bewegingen.

De slimme handgreep op de Philips Xperion Flood-lampen kan worden gebruikt als steun om de lamp omhoog te houden of als haak om de lamp op te hangen. Ook kan hij op een statief worden geschroefd of op een metalen oppervlak worden bevestigd met de geïntegreerde 2 magneten. Dankzij deze veelzijdige mogelijkheden kunnen professionals in de auto-industrie de lamp eenvoudig in de juiste hoek plaatsen, waarbij de straal precies wordt gericht waar deze nodig is.

De Philips Xperion 6000 Flood en Flood Audio-projectors kunnen ook worden gebruikt als powerbank om andere apparaten op te laden, zoals een telefoon. U hoeft alleen maar het apparaat aan te sluiten op de USB-poort aan de achterzijde van de lamp en hij zal beginnen met laden. Werk met muziek op door een telefoon of mediaspeler draadloos aan te sluiten via Bluetooth op de Philips Xperion Flood Audio. Met de twee geïntegreerde luidsprekers van 5 Watt kunt u muziek luid en helder afspelen in de werkplaats.

De Philips Xperion 6000 schijnwerpers zijn ontworpen voor zware werkomstandigheden en zijn duurzaam dankzij hun IK07-schokbestendigheid, IP65-waterbestendigheid (IP55 voor de Philips Xperion Flood Audio) en een oppervlaktecoating die bestand is tegen chemicaliën en oplosmiddelen in de werkplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer