Ultieme testtruck toch maar van de weg gehaald • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ultieme testtruck toch maar van de weg gehaald

De Duitse politie heeft afgelopen week een wel heel bijzondere prototype-truck verboden verder te rijden.

De vrachtwagen werd op de L512 bij Rhodt stilgezet omdat de agenten allerlei metalen componenten op en rond de cabine zagen uitsteken. De 68-jarige chauffeur verklaarde dat de metalen opzetstukken dienden om camera’s aan zijn vrachtwagen te bevestigen die de dodehoek in de gaten hielden. Volgens de chauffeur had hij de camera’s en de accessoires al meer dan 20 jaar geleden zelfstandig ontwikkeld en waren diverse van zijn vindingen zouden door truckfabrikanten zijn overgenomen.

De chauffeur kon echter niet aantonen dat de accessoires waren goedgekeurd door de Duitse RDW voor gebruik op de openbare weg. Hij zou voor elke APK en inspectie de onderdelen verwijderen. Omdat de onderdelen diverse scherpe kanten hadden en deels ook uitstaken buiten de maximaal toegestane breedte van het voertuig, plus het feit dat de kabels met ducttape waren bevestigd, kregen truck en chauffeur een rijverbod opgelegd. Ook de vergunning van de chauffeur ontbrak, zodat hij daarvoor een boete krijgt.

Op de door de politie verstrekte foto is een oeroude Actros te zien, voorzien van tal van stickers van voertuigfabrikanten. Of de chauffeur de waarheid spreekt of leeft in Phantasialand, is niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer