Ga naar hoofdinhoud

TEBI rijdt met Volvo FH Electric

TEBI uit Montfoort bevoorraadt haar infraklanten in de regio Utrecht sinds kort met een nieuwe Volvo FH Electric. De FH is onlangs geleverd door Van Dijk Trucks Woerden.

De leverancier van bestratingsmaterialen heeft gekozen om de elektrische Volvo FH toe te voegen aan haar wagenpark. “We willen altijd vooruitstrevend zijn en op dit moment was elektrisch rijden voor ons de beste manier om dat te kunnen doen”, vertelt Jelt van den Hadelkamp, verkoper bij TEBI. “We zien ook wel wat in waterstof, maar die plannen waren wat ons betreft nog niet concreet genoeg.”

Achter de nieuwe, in het kenmerkende TEBI groen en geel gespoten, Volvo FH Electric hangt een trailer met elektrische laadkraan. “Dit zodat we duurzaam kunnen laden en lossen bij klanten. De trailer is twee-assig met twee gestuurde assen zodat we in woonwijken en in steden makkelijk kunnen manoeuvreren.”

De chauffeur van TEBI heeft al diverse ritten met de nieuwe truck achter de rug. “De rij-ervaring is fantastisch”, aldus Van den Hadelkamp. “Onze chauffeur moet alleen even wennen aan de huidige actieradius. Over het rijden absoluut geen klachten, maar hij is nu steeds gefocust op het percentage van de accu, dus dat geeft soms wat druk. We hebben er echter vertrouwen in dat dit vanzelf zal verbeteren en de accu straks snel op te laden is. Dan kunnen we er makkelijk een dag mee uit de voeten met ons werk. Er is simpelweg steeds meer vraag naar het duurzaam leveren van producten en met deze truck kunnen we deze werken blijven doen. Bovendien geeft het ons meer kennis over elektrisch rijden zelf en hoe we daarmee de toekomst ingaan. Het is ook fijn dat we met vragen altijd bij Van Dijk, waar we al jarenlang een goede samenwerking mee hebben, terechtkunnen. De kennis moet daar ook nog wel groeien, maar dat heb je altijd als je ergens de eerste in bent.”

TEBI is leverancier van sierbestrating, tuinhout, tuinverlichting, tuintegels, grind, split en infra-projecten. Het bedrijf begon in 1977 met een kleine collectie tegels en bielzen. Daar komt ook de oorsprong van de bedrijfsnaam vandaan: TE(gels)-BI(ielzen). Inmiddels is de collectie enorm uitgebreid met vele inrichtingselementen voor tuinen zoals tuinhout, tuinelementen, kunstgras en tuinverlichting. TEBI is gevestigd in Montfoort, waar het 2000m² showplein het absolute visitekaartje is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer