Broshuis levert Quatrro Blade Trailer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Broshuis levert Quatrro Blade Trailer

Transportbedrijven die zich bezig met de specialiteit windturbinetransport moeten beschikken over precies het juiste materieel. Daarom ontwikkelde Broshuis een nieuwe, vier keer uitschuifbare oplegger voor de langere windturbinebladen zoals de V150 bladen van Vestas.


Bij opleggers voor windmolens zitten de verschillen ‘m in de details en dat is ook hier het geval. De Quattro Blade Trailer is maar liefst vier keer uitschuifbaar, tot een totale lengte van 69 meter. Zo kunnen er vleugels tot een kleine 80 meter mee. Hierdoor is zelfs het 74 meter lange V150 blad van Vestas met de ‘root end’ achter de hals te vervoeren.

Om het transport te vereenvoudigen, biedt Broshuis ook een hefsysteem aan. Hierdoor kan het blad over grote obstakels (tot 10 meter onder de tip-end) heen, waardoor het windturbineblad veiliger, sneller en met minder transportschade vervoerd kan worden.

De Quattro opleggers beschikken over 3 aslijnen met pendelassen. Daarmee wordt een maximale slag van 600 mm gerealiseerd dat zorgt weer voor een hoger nuttig laad vermogen. De opleggers zijn tevens uitgevoerd met een hefbare zwanenhals (810 mm). Dit zorgt voor meer bodemvrijheid onder de centrale ligger. Daarnaast is de de centrale ligger is op 2 verschillende hoogtes aan de zwanehals te koppelen, om de grote hub-diameters te kunnen transporteren

Door deze constructie in combinatie met de stevigheid van de oplegger zijn deze lange bladen optimaal te vervoeren op de 3- of 4-assige Quattro-opleggers van Broshuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer