Cargo Floor presenteert stalen vloer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Cargo Floor presenteert stalen vloer

Cargo Floor heeft sinds kort stalen vloerprofielen voor opleggers in haar assortiment. De stalen vloer is uitwisselbaar met aluminium vloeren en heeft diverse andere voordelen.

Cargofloor stalen vloerDe stalen vloer, door Cargo Floor de C-shape staal genoemd, is uitwisselbaar met de standaard 21/112 aluminium vloeren. Dit betekent dat de vloer zonder technische aanpassingen aan de oplegger kan worden ingebouwd. Maar ook kan deze vloer bij een vloervervanging van een oude aluminium vloer worden ingebouwd zonder technische aanpassingen. De stalen vloer is vlak, waardoor hij eenvoudig te reinigen is. De vloer is geschikt voor alle reguliere producten, dus ook pallets. Nog een voordeel van staal: je kan er gewoon met een heftruck overheen rijden.
Ook de C-shape staal voldoet aan het principe van overlap, dat Cargo Floor al sinds 1993 met succes toepast.  De stalen vloer is nu meer dan één jaar succesvol in de praktijk getest en heeft tijdens deze test onder meer grind, zand, staalschroot, en vuilnis getransporteerd. Daarnaast zijn er nog een aantal opleggers in omloop om een brede inzetbaarheid te testen.

In de stalen vloerprofielen ontbreekt de kunststof afdichting. Deze is vervangen door een stalen strip die over een gedeelte van het volgende vloerprofiel ligt. Deze drukt, mede door de lading, de strip op de vloerprofielen waardoor deze wordt afgedicht. Aan de uiteinden worden standaard aluminium eindkappen geplaatst. Het eventueel dichtlassen van de uiteinden is ook mogelijk.

Er zijn twee sterkte varianten leverbaar: 3 en 4 mm, in de kwaliteit ST37 tot ST52. Stationair zijn er meer variaties mogelijk omdat daar gewichten en afmetingen een andere rol spelen. De profielen worden standaard KTL geconserveerd. Een opleggervloer met een lengte van 13.300 mm, voorzien van 21 vloerprofielen weegt bij de 3 mm. stalen vloerprofielen 1.608 kg. Dit is een meergewicht ten opzichte van een 10 mm. aluminium vloer van 526 kg. Bij de 4 mm. stalen vloerprofielen is het gewicht 2.120 kg.

De C-shape staal is direct leverbaar. Prijzen zijn op aanvraag verkrijgbaar bij uw carrosseriebouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer