Hyzon neemt Orten toch niet over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hyzon neemt Orten toch niet over

De overname van de Duitse Orten Groep, groot in carrosserie- en ombouw, door Hyzon is van de baan. Orten blijft voor 100 procent in handen van de familie. Er komt wel een samenwerking tussen Hyzon en Orten.

Orten is vanouds groot in de ombouw van carrosserieën voor de drankenindustrie. Sinds 2015 is het bedrijf van Robert Orten ook actief in de ombouw van dieseltrucks naar elektrische voertuigen met Orten Electric. Daarom paste een overname van Orten prima in de activiteiten van Hyzon. Maar nu, vier maanden na de aankondiging, is de overname van de baan. Een oorzaak van het afketsen van de overname is niet bekend gemaakt.

Hyzon en Orten zijn echter wel voornemens in de toekomst te gaan samenwerken. Dan gaat het om FCEV trucks en voornamelijk de productie van conversiekits en het maken van bijbehorende montagecapaciteiten voor de ombouw. Beide partners hopen op een sterke groei in de groei in het segment van de emissievrije aandrijvingstechnologie. Met deze niet-exclusieve samenwerking wil Orten haar klanten ondersteunen op weg naar een emissievrije klanten op weg naar emissievrije, toekomstgerichte wagenparktechnologie. Orten heeft naar eigen zeggen momenteel de grootste orderportefeuille in de geschiedenis van het bedrijf, maar heeft net als de rest van de truckindustrie te kampen met aanzienlijke vertragingen in de levering van vrachtwagenchassis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer