Plegt Carrosserie Groep neemt Brinks Carrosserieën over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Plegt Carrosserie Groep neemt Brinks Carrosserieën over

Begin september heeft Guus Plegt, eigenaar van Van Berkum Carrosseriebedrijf en Wema Carrosserie, Brinks Carrosserieën uit Enschede overgenomen van Jan Vink. Dat meldt RAI Vereniging.

Met de overname van Brinks Carrosserieën versterkt de onlangs opgerichte Plegt Carrosserie Groep zijn positie op het gebied van de traditionele carrosseriebouw en schadeherstel. Verder breidt het zijn productgamma uit met bouw- en milieu-specifieke carrosseriebouw (hydraulica) alsmede trailerservice.

Hoewel beide partijen altijd afzonderlijk van elkaar gewerkt hebben zijn er een groot aantal overeenkomsten tussen de bedrijven. Zo zijn er gedeelde klanten en leveranciers, zijn zowel Van Berkum, Wema en Brinks dealer van Dhollandia laadkleppen en wordt binnen de bedrijven dezelfde software gebruikt. Belangrijkste is echter de gedeelde typisch nuchtere mentaliteit van de bedrijven.

Guus Plegt: “Met Van Berkum en Wema hadden wij reeds een grote hoeveelheid kennis en specialisme op het gebied van de traditionele carrosseriebouw en BDF-berries. Met de aanvullende productlijnen van Brinks, kunnen wij ons breder in de algehele carrosseriemarkt inzetten en opgedane kennis van beide locaties delen”.

Door het toevoegen van merken als Hiab, CityBox en TORAC Trailerservice aan het reeds bestaande aanbod en de vooruitstrevendheid op het gebied van 3D-tekenen, ontstaat een toonaangevende speler op carrosseriebouw-gebied voor Oost-Nederland waar klanten terecht kunnen voor de meest uiteenlopende carrosserieën, opbouwen en diensten.

De komende weken staan voor oud-eigenaar Jan G. Vink en Guus Plegt in het teken van het overdragen van werkzaamheden en een eerste voorstelronde langs een aantal partners en klanten. Na deze overdrachtsperiode zal Jan eind oktober afzwaaien.

Jan Vink: “Voor mij als oud-eigenaar is het fantastisch in Guus Plegt met zijn zoons een overnemende partij gevonden te hebben waarbij voor de mannen van Brinks een goede toekomst gewaarborgd blijft. Brinks en Van Berkum blijven daarbij binnen de Plegt Carrosserie Groep separate bedrijven die ieder op zijn specialiteit kwaliteitsproducten blijven leveren aan de betreffende klantengroepen. Door kennis en kunde tussen de bedrijven te delen zullen onze klanten al snel de voordelen van deze overname gaan ervaren en waarderen.”

Bron: RAI Vereniging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer