Full-LED Hella verstralers voor trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Full-LED Hella verstralers voor trucks

Steeds hogere veiligheidseisen en in elke situatie op de weg overzicht hebben en houden – de eisen aan de verlichting van bedrijfswagens zijn hoog. Bovendien wordt een individuele uitstraling van de voertuigen steeds belangrijker. Tegen die achtergrond brengt de verlichtings- en elektronica-expert Hella nu nieuwe full-LED verstralers op de markt voor de bestaande series Luminator and Rallye 3003. Dankzij uitwisselbare inzetten kunnen de halogeenvoorgangers van deze verstralers ook gemakkelijk worden omgebouwd naar de nieuwe LED-varianten.

Met de nieuwe LED Luminator en LED Rallye 3003 verstralers worden functie en design in één product gecombineerd. Het middelpunt wordt gevormd door het markante positielicht, waarvan de zeshoekige contour bij ingeschakelde verlichting overdag en ’s nachts een karakteristiek verlichtingsdesign laat zien. Dit wordt mogelijk gemaakt door EdgeLight, een technologie die Hella heeft meegenomen vanuit haar automotive-tak. Bovendien passen deze verstralersnaadloos in elk afzonderlijk voertuigdesign. De LED Luminator bijvoorbeeld is zowel leverbaar als “metalen” versie in zwart als in een “chroom” uitvoering. Nog een voordeel van de LED-varianten: de met daglicht vergelijkbare lichtkleur draagt bij aan vermoeiingsvrij rijden. Bovendien maakt het onmiddellijk beschikbare grootlichtsignaal een opvallende koplampsignaalfunctie mogelijk.

Naast een individueel design en nauwkeurig gedefinieerd licht worden deze LED verstralers boven alles gekenmerkt door hun robuuste bouw. De behuizing en de bevestigingsbeugel van de LED Luminator zijn gemaakt van zinkspuitgietwerk. De leduitvoering van de Rallye 3003 heeft een stootvaste lichtgewicht behuizing van thermoplastische kunststof.

Bij beide led-verstralers heeft Hella bovendien al haar knowhow op het gebied van warmtebeheersing toegepast. Om een optimale bedrijfstemperatuur van de leds te waarborgen is er een horizontale koelstrook met een oppervlak van 230 cm² naadloos in het ontwerp opgenomen. Zowel de LED Luminator als de LED Rallye 3003 is getest volgens ECE-reglementen (grootlicht ECE R112, positielicht ECE R7, EMC ECE R10). Aan de normen voor verschillende soorten verlichtingsvarianten wordt voldaan via ECE Ref. 25 (breed stralende verlichting) of via ECE Ref. 50 (ver stralende verlichting). De lampen zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. En ten slotte zijn de verstralers dankzij hun meervoudige voedingsspanning geschikt voor een spanning van 12 en 24 volt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer