Hella lanceert nieuwe full-LED verstralers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hella lanceert nieuwe full-LED verstralers

Hella brengt nieuwe full-led-extra koplampen op de markt in de bekende reeks Jumbo. Hella wil hiermee tegemoet komen aan vervoerders die het herhogen van de verkeersveiligheid en overzicht houden in elke rijsituatie hoog in het vaandel hebben staan.

De nieuwe Jumbo LED verstraler combineert functie en design in één product. Het hoogtepunt is het opvallende LED-positielicht, dat zich presenteert in de vorm van een vriendelijke glimlach. Ingeschakeld presenteert de lichtsignatuur met de hoge herkenningswaarde zowel overdag als ’s nachts een karakteristiek lichtdesign. Dit wordt gecreëerd door de EdgeLight-technologie die Hella vanuit de automotive sector heeft overgedragen. De lichtsignatuur en de opvallende designafwerking in het bovenste deel van de full-LED verstraler zijn geïnspireerd op het ontwerp van de ronde led verstraler Luminator, die Hella in 2019 op de markt bracht.

De Jumbo LED is verkrijgbaar in twee montagevarianten, zowel voor staande als hangende montage. Een ander voordeel van de LED-varianten is de lichtkleur, die lijkt op daglicht en bijdraagt aan het rijden zonder vermoeidheid. Bovendien maakt het grootlichtsignaal het gebruik van een opvallende knipperlichtfunctie mogelijk. Daarnaast heeft de Jumbo LED een slagvaste, lichtgewicht kunststof behuizing van thermoplastisch materiaal en biedt hij ook een hoge energie-efficiëntie met een laag stroomverbruik.

De Jumbo LED is getest volgens de nieuwe ECE-voorschriften (ECE R149 grootlicht, ECE R148 positielicht, ECE R10 EMC). De verstraler wordt geleverd in de verlichtingsvariant ECE Ref. 25 en is ideaal voor montage op een dakbeugel. Dankzij de multivoltage functie is de Jumbo LED geschikt voor 12 en 24 volt spanning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer