Intertruck levert trailer verlichtingskits voor industrie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Intertruck levert trailer verlichtingskits voor industrie

Intertruck staat al jaren bekend in de markt als distributeur van onderdelen voor het bouwen, opbouwen en onderhouden van heavy duty voertuigen. De aftermarket was jarenlang de focus voor de distributeur. Maar vorig jaar bleek al dat, door veranderingen in de distributieketen, de vraag vanuit de industrie toeneemt. Intertruck speelt daar slim op in met nieuwe concepten, zoals verlichtingskits voor trailers  

“Door de intensivering van onze bestaande relaties met grote bouwers en uitbreiding van het netwerk met nieuwe bouwers, hebben we meer inzicht in de problematiek die speelt in de werkplaats. Steeds vaker kregen wij het signaal dat het samenstellen van het juiste pakket verlichting niet altijd eenvoudig is”, zegt Marcel van Eeuwen, CEO Intertruck Group. Veel grote bouwers werken al met complete kits om de inkoop en montage te vergemakkelijken. Maar deze kits voldoen niet altijd aan de verwachting. Het maken van een aanpassing in het ontwerp is niet altijd mogelijk. En als het wel kan is het tijdrovend en vaak kostentechnisch niet interessant. Voor bouwers die kleinere volumes of specifieke, niet standaard aanhangers produceren, was er nog helemaal geen mogelijkheid om een verlichtingskit naar eigen wens te laten produceren. “Daarom hebben wij nu onze eigen trailer verlichtingskits ontworpen, waarbij deze issues niet meer aan de orde zijn”, verkondigd van Eeuwen.

“Onze technisch engineers hebben het afgelopen jaar samengewerkt met toonaangevende bouwers. Met de kennis die zij hebben opgedaan, hebben zij het huidige programma basiskits samengesteld. Voor elk type aanhanger is een verlichtingskit beschikbaar. Van kleine 12 volt aanhangers tot BE-trailers, agrarische voertuigen en grote 24 volt trailers”, aldus van Eeuwen. Doordat Intertruck ervoor gekozen heeft de systemen modulair op te bouwen, zijn de standaard kits naar eigen wens aan te passen of uit te breiden. Hierdoor past een Intertruck kit altijd. De kits zijn plug and play, dus hoeven na montage alleen nog aangesloten te worden. De lampen en onderdelen van de kits worden geproduceerd in Europa en samengesteld in Hoogvliet. Hierdoor kan binnen één of twee dagen uit voorraad worden geleverd. Of het nu om een grote of kleine serie gaat. En voor het gemak in de werkplaats wordt elke kit compleet in één doos per project geleverd.

Zoals we van een speler als Intertruck mogen verwachten is er ook rekening gehouden met de wettelijke aspecten. “De verlichtingskits voldoen aan de Europese regelgevingen. Alle certificaten, keuren en CAD-tekeningen zijn voorhanden. Dat werkt tijd- en kostenbesparend bij de aanvraag van een keuring of toelating”, stelt van Eeuwen.

Een recent probleem waar bouwers mee te maken hebben, zijn de leveringsproblemen die zich voordoen in de markt. Die problemen kunnen gaan leiden tot vertragingen in het productieproces of zelfs tot het niet kunnen afleveren van voertuigen aan klanten. Intertruck speelt hier op het juiste moment op in aangezien zij de kits voor elk aanhanger snel kunnen leveren.

Om er zeker van te zijn dat het modulaire aanbod van de kits aansluit bij de wensen van de markt, hebben de engineers van Intertruck, op basis van co-design, een aantal maanden ervaring opgedaan bij bestaande OEM klanten. “De kits en deze samenwerking zijn als zeer positief ervaren. Niet voor niets zijn onze verlichtingskits inmiddels door een aantal vooraanstaande bouwers opgenomen in de tekeningen”, vertelt een tevreden van Eeuwen. Ook vanuit de markt wordt deze ervaring onderschreven. “Wij zijn erg tevreden over de verlichtingskits van Intertruck. We hebben de set modulair samengesteld met advies van de technisch specialisten van Intertruck. De inzet van deze verlichtingskits levert ons een besparing op in de werkplaats van 3 uur per project”, aldus Daan Versele, Record Trailers.

Intertruck levert bouwers niet alleen de complete verlichtingskits, maar is een totaalleverancier voor klanten die produceren. OEM-klanten kunnen de verlichtingskits uitbreiden met andere onderdelen die nodig zijn voor de bouw van het project, die Intertruck in complete pakket per voertuig in de productie kan aanleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer