Knorr-Bremse topman Thiele (79) overleden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Knorr-Bremse topman Thiele (79) overleden

Heinz Hermann Thiele, grootaandeelhouder en voormalig topman van Knorr-Bremse, is op 79-jarige leeftijd overleden.

Thiele was 35 jaar lang werkzaam bij Knorr-Bremse en bouwde het in die tijd uit van een middelgroot bedrijf tot een wereldconcern met 30.000 medewerkers en een jaaromzet van 7 miljard euro. Hij was beroemd om zijn ondernemerszin en visie. Vijftien jaar geleden al stelde hij externe managers aan om zijn opvolging goed te regelen. Hij was ook belangrijk voor de beursgang van Knorr-Bremse in 2018.

Heinz Hermann Thiele begon in 1969 met werken bij Knorr-Bremse als juridisch medewerker op de patentenafdeling. Vanaf midden jaren zeventig was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de afdeling remsystemen voor bedrijfswagens. Hij legde toen al contacten met strategische partners in de VS, Japan, maar ook al in toen nog onontgonnen gebied als India, Zuid-Amerika, Rusland en vooral China, waar Knorr een sterke positie heeft tot op de dag van vandaag. Vanaf 1979 had Thiele een rol in de Raad van Bestuur van Knorr-Bremse. Hij bleef tot op hoge leeftijd actief binnen in het bedrijf, en was sinds juli vorig jaar vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Vandaag de dag is Knorr-Bremse een grote speler op de wereldmarkt voor remsystemen, met meer dan 100 vestigingen in 30 landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer