VIDEO - Rovanda introduceert compacte Rogen 5 generatorset • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Rovanda introduceert compacte Rogen 5 generatorset

Rovanda Handel & Techniek heeft een nieuw, compact ontwerp van een Rogen 5 generatorset in huis. De genset en de 120 liter brandstoftank zitten in één behuizing en zaten bij de presentatie onder een containerchassis van LeciTrailer.

De Rogen 5 is voorzien van een sledesysteem dat elektrisch tot 40 cm kan worden uitgeschoven. Hierdoor krijgt men snel en eenvoudig toegang tot de generatorset en brandstoftank voor dagelijkse controles van olie- en waterniveau en is er zicht op de brandstofmeter. Optioneel is het ook mogelijk om de set te starten vanuit de cabine van de truck, via een app op de smartphone of tablet. In de app kunnen ook storingen, foutcodes en urenstanden worden uitgelezen.

De Rogen 5 wordt met acht bouten in één keer op het chassis bevestigd, op de plek waar normaal de fietsenvanger is gemonteerd. Hierdoor wordt de Rogen 5 sneller ge(de)monteerd dan een generatorset die gebruik maakt van een subframe. Het ontwerp is vlak en veilig en zo vervangt de Rogen 5 ook de fietsenvanger.

Voor het verrichten van onderhoud wordt de slede met de genset en de tank met behulp van een heftruck volledig uitgeschoven. Na het onderhoud wordt deze weer teruggeschoven, waarna de slede eenvoudig gesloten wordt.

De Rogen 5 is volledig beveiligd en automatisch werkend uitgevoerd en voorzien van een robuuste, krachtige Mitsubishi motor. Hij doorstaat de air-to-boil test van 53 graden. De volledige behuizing is van metaal, wat kwaliteit en geluidsdemping ten goede komt.

Dankzij het ontwerp wordt de invloed van het meeste regenwater, dat eerder langs de vochtgevoelige onderdelen stroomde, geminimaliseerd voor een grotere betrouwbaarheid. Met een bodemspeling van 27 cm en de robuuste bouw draagt de Rogen 5 bij aan zorgeloos transport tijdens hobbelige routes.

De Rogen 5 is met een geluidsniveau van minder dan 60 dB(A) zeer stil in gebruik en heeft een laag verbruik van 2,1 liter/uur. De huidige omkasting van de Rogen 5 is speciaal ontworpen voor een D-Tec/Pacton uitschuiftrailer. Voor toepassing op andere chassis kan Rovanda informatie verschaffen. Zoals op de foto’s duidelijk te zien is kan dat bijvoorbeeld ook een LeciTrailer containerchassis zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer