Thermo King verrijkt Advancer-serie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King verrijkt Advancer-serie

Thermo King heeft op de vakbeurs IAA Transportation drie nieuwe modellen voor de Advancer serie koelmotoren geïntroduceerd: de Advancer Spectrum, de Advancer AxlePower en de Advancer-e.

Daarbij is de Advancer Spectrum voor de Nederlandse markt misschien wel het belangrijkste, want hij combineert de temperatuurregeling en connectiviteit van de oorspronkelijke Advancer nu met multitemptoepassingen. De Advancer AxlePower is een slim energie genererend systeem dat energie van het rijden of remmen van de oplegger omzet in een continue stroombron voor volledig elektrische, emissiearme en autonome koeling van opleggers. Daarbij werkt Thermo King samen met BPW, dat een e-as levert. De Advancer-e tenslotte is een volledig elektrische, motorloze en vermogensonafhankelijke koelunit die kan werken met verschillende stroombronnen voor emissievrije koeling van opleggers.

“Vanaf het begin was het de ambitie van Thermo King om met Advancer verder te gaan dan stapsgewijze verbeteringen en om koelsystemen voor opleggers te creëren met ongeziene innovaties “, zegt Colm O’Grady, Trailer Product Leader bij Thermo King. “Het is altijd onze doelstelling geweest om nog duurzamere koeltechnologieën te ontwikkelen, onze producten geschikt te maken voor alternatieve energiebronnen, het energieverbruik tot het laagst mogelijke niveau te verlagen en deze innovatie te gebruiken om de totale eigendomskosten van onze producten voor onze klanten te verlagen. De technologie achter het verder uitgebreide Advancer-portfolio maakt deze doelen werkelijkheid.”

De nieuwe Advancer Spectrum is voorzien van een 48V DC-mild-hybride technologie die nu beschikbaar is voor temperatuurconfiguraties met twee verschillende zones tijdens dezelfde reis, met nauwkeurig temperatuurbeheer en een nauwkeurige instelpuntregeling.  De Advancer Spectrum introduceert een nieuw prestatieniveau voor de Advancer A-Series van de multitempoplegger, het snelste temperatuurherstel en de snelste pulldown en de hoogste koelcapaciteit op de markt. Advancer Spectrum levert tot 30% besparing op brandstofkosten in vergelijking met het marktgemiddelde. De architectuur van de units verlengt ook de onderhoudsintervallen tot wel 30% en vermindert ongepland onderhoud met tot wel 60%.   De nieuwe, op maat ontworpen externe verdampers brengen extra capaciteit naar de verschillende zones, waardoor de flexibiliteit en efficiëntie van de activiteiten van klanten wordt gemaximaliseerd. In combinatie met de geheel nieuwe Advancer-multitemp-controller kunnen klanten de temperatuur nauwkeurig beheren terwijl ze realtime inzicht krijgen in hoe de unit werkt, hoe de temperatuurzones presteren en hoeveel brandstof de unit verbruikt. De Advancer Spectrum is de eerste multitempopleggerunit op de markt die volledige transparantie van brandstofniveaus en verbruik biedt. Klanten hebben zowel op de unit als op afstand via telematica toegang tot het brandstofverbruik en andere gegevens, waardoor ze hun wagenpark innovatiever kunnen optimaliseren.  Wagenparkintelligentie is standaard, want Advancer Spectrum wordt geleverd met 2 jaar volledige, tweerichtings telematica-connectiviteitsservice. De Advancer Spectrum-efficiëntie verlaagt de CO2-voetafdruk van klanten aanzienlijk met motoremissies die aanzienlijk lager zijn dan het maximum toegestaan door de nieuwste NRMM Stage V-emissienormen. De Whisper Pro-versie biedt geluidsniveaus die voldoen aan de door opgelegde PIEK-normen en voldoet daarmee aan de strengste geluidsnormen voor stille leveringen in de binnenstad op elk moment van dag en nacht. Advancer Spectrum-units zijn ook compatibel met alternatieve stroombronoplossingen zoals de AxlePower of Envirodrive.

Het energie genererende systeem van Advancer AxlePower levert het vermogen dat nodig is om de koelunit van de oplegger te laten werken door gegenereerde energie om te zetten die door de as van de oplegger wordt teruggewonnen tijdens de routinematige werking van het voertuig. Ontwikkeld in samenwerking met BPW, toonaangevend op het gebied van loopwerk en mobiliteitsdiensten voor transport, is de Advancer AxlePower een volledig geïntegreerd, tractoronafhankelijk systeem dat de ePower-as van BPW combineert met een Thermo King-koelunit en batterijopslagtechnologie.

Het systeem slaat de energie die wordt teruggewonnen terwijl het voertuig rijdt of remt op in een hoogspanningsaccu en hergebruikt het om de koelunit van stroom te voorzien, waardoor volledig elektrische, emissiearme en autonome koeling van opleggers mogelijk wordt. Het batterijpakket biedt, afhankelijk van de configuratie, gemiddeld vijf uur autonomie van de koelunit om stationaire operaties te dekken. Met slim vermogensbeheer dat het in- en uitschakelen van de generatoren regelt, minimaliseert Advancer AxlePower ook de weerstand op de tractor en biedt het de wagenparkbeheerder realtime zicht op de prestaties om ‘oplaadangst’ te voorkomen.

De mogelijkheid om energie te winnen en te hergebruiken maakt het AxlePower-systeem een ideale toekomstbestendige oplossing om alle soorten opleggerritten duurzamer te maken. Met stille werking en geen CO2-uitstoot van de koelunit bij gebruik van het batterijpakket, stelt deze technologie klanten in staat om langeafstandsleveringen en leveringen in de binnenstad uit te voeren, ook in ultralage-emissiezones (Ultra-Low Emission Zones – ULEZ’s) en stedelijke gebieden met geluidslimieten.

De Thermo King Advancer-e is ontworpen om de realisatie van CO2-neutrale opleggerwagenparken te versnellen en heeft een motorloze en elektrische architectuur met alle functies die de Advancer A-Series-units tot de meest efficiënte koelsystemen voor opleggers op de markt maken. Advancer-e is stroomonafhankelijk en compatibel met alle belangrijke alternatieve motorstroombronnen, waaronder de Advancer AxlePower, Frigoblocks Envirodrive-dynamo en -invertertechnologie, Thermo Kings EnergyPack-accu, en externe stroomvoorziening wanneer de Advancer-e gestationeerd is in het depot.

Met zijn volledig elektrische architectuur kan één Advancer-e-unit de CO2-voetafdruk van een opleggerwagenpark verminderen met maximaal 10 ton CO2 per jaar. Advancer-e is compatibel met elke tractor voor leveringen in de binnenstad of voor langeafstandsopdrachten in combinatie met de juiste vermogenstechnologie-oplossing van Thermo King. De flexibiliteit van de Advancer-e stelt transportbedrijven in staat om de veranderende emissiearme wetgeving meer dan een stap voor te zijn. Gecombineerd met dezelfde A-Series-controller en intuïtieve telematica, biedt de Advancer-eduurzaamheidsvoordelen en efficiëntie op het gebied van temperatuurbeheersing – strategische topprioriteiten voor veel transportbedrijven op weg naar volledige elektrificatie.

Eén reactie op “Thermo King verrijkt Advancer-serie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer