Ga naar hoofdinhoud

VSE draagt verkoop over aan IMS Group

Vanaf mei 2021 is IMS Group voor geheel Europa, het VK en Ierland de exclusieve distributeur van de elektro-hydraulische trailerstuursystemen van VSE. Tot nu toe distribueerde IMS Group de producten van VSE alleen binnen de Benelux, het VK en Ierland. De uitbreiding naar de Europese markt is een strategische keuze, die ervoor zorgt dat transporteurs in geheel Europa kunnen vertrouwen op de stuursystemen van VSE in combinatie met de dienstverlening van IMS Group.

De beslissing van VSE om de verkoopactiviteiten van trailerstuursystemen over te dragen is genomen om meer ruimte te kunnen geven aan haar missie: het ontwikkelen en produceren van slimme en flexibele stuursystemen. Daarnaast verwacht VSE met de gedegen ervaring en marktkennis van de IMS Group meer slagkracht te verkrijgen op de Europese markt. De huidige VSE-accountmanagers en salespartners worden toegevoegd aan het huidige verkoopteam van de IMS GROUP en blijven de contactpersonen voor bestaande klanten. VSE blijft zelf verantwoordelijk voor de service en garantie van haar systemen. De bekende contactpersonen blijven dan ook bereikbaar via het vertrouwde VSE telefoonnummer.

De onderhoudsarme trailerstuursystemen van VSE kenmerken zich door een optimale wendbaarheid, zonder dat daarvoor moet worden ingeleverd op laadvermogen. De software in het systeem realiseert een optimale stuurhoek, zodat een trailer met meer laadvermogen locaties kan bereiken die eerder onbereikbaar waren. VSE-systemen zijn tot 400 kg lichter dan andere stuursystemen. Het toepassen van het VSE-stuursysteem reduceert brandstof en vermindert bandenslijtage. Deze eigenschappen verlagen de total cost of ownership van een trailer voor de wagenparkbeheerder aanzienlijk.

Links: Dick Lodder, managing director VSE en rechts Jan Boer, Managing Director IMS Group

 Al een aantal jaren voorziet IMS Group zijn klanten in de UK en recent ook in de Benelux van advies over de stuursystemen van VSE. Deze hebben hun meerwaarde al ruimschoots bewezen in diverse branches, zoals bulktransport, containertransport, tanktransport en distributie.

Het adviseren over de keuze en gebruik van stuursystemen doet IMS Group overigens niet alleen voor VSE, maar ook voor de stuursystemen van GreenSteering en SEM. IMS Group blijft in de Benelux, het VK en Ierland het vertrouwde aanspreekpunt voor de assen en traileronderdelen van SAF Holland en van SAUER Parts. Voor de aluminium wielen van Alex Rims is IMS Group distributeur voor geheel Europa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer