Ga naar hoofdinhoud

ZF neemt Wabco over

ZF Friedrichshafen neemt Wabco over, voor een bedrag van 122,26 euro per aandeel. Met de overname ontstaat een enorm grote toeleverancier van bedrijfsautotechnology, met een gezamenlijke jaaromzet van 40 miljard euro. Begin volgend jaar moet de overname effectief zijn.

Wabco is een wereldwijd actieve leverancier van rembesturingssystemen, technologieën en diensten die de veiligheid, efficiëntie en connectiviteit van bedrijfsvoertuigen verbeteren. De diverse producten en diensten omvatten geïntegreerde remsystemen en stabiliteitscontrole, luchtveringsystemen, automatiseringsbedieningen voor de transmissie, aerodynamica, telematica en oplossingen voor wagenparkbeheer. Wabco behaalde 2018 3,3 miljard euro aan inkomsten en heeft ongeveer 16.000 werknemers in 40 landen.

Wolf-Henning Scheider, CEO van ZF: “Wij geloven dat ZF, samen met Wabco de wereldmarktleider voor bedrijfsautotechnologie kan vormen, wat waarde en veiligheid op lange termijn creëert voor haar klanten, werknemers en eigenaars. Voor ZF betekent de acquisitie van een specialist in  remsystemen van bedrijfsvoertuigen dat we een stabiel en groeiend bedrijfssegment toevoegen en het stelt onze bestaande divisie voor bedrijfsvoertuigen in staat om haar expertise in voertuigdynamica te vergroten. Dit zal de basis creëren voor ZF om uitgebreide systemen voor veilige en geautomatiseerde mobiliteitsoplossingen voor passagiers en goederen aan onze klanten aan te bieden. “

Jacques Esculier, voorzitter en CEO van Wabco: “Het samenvoegen van ons bedrijf met ZF zal een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf creëren dat goed gepositioneerd is om te profiteren van de toekomstige vraag naar autonome, efficiënte en connected bedrijfsvoertuigen. We hebben een lange geschiedenis van succesvolle samenwerking om innovatieve technologieën met ZF te ontwikkelen. Beide bedrijven delen een compromisloze drive voor uitmuntendheid, passie voor innovatie en uitzonderlijke klantgerichtheid.”

De geplande overname is onderdeel van de Next Generation Mobility-strategie van ZF en zal de expertise van het bedrijf uitbreiden met bedrijfsautoremsystemen. Dit speelt een centrale rol bij de besturing van geautomatiseerde rijfuncties – inclusief noodremmanoeuvres van vrachtwagens en aanhangwagens. ZF verwacht dat geautomatiseerde rijfuncties voornamelijk zullen worden geïmplementeerd voor bedrijfsvoertuigen en in gebieden met een lage complexiteit en verkeer (bijvoorbeeld fabrieksterreinen, luchthavens, landbouw). Naar verwachting zal de combinatie van beide bedrijven de ontwikkeling van nieuwe technologieën om autonome bedrijfsvoertuigfuncties mogelijk te maken verder versnellen, waardoor ZF minder afhankelijk wordt van de economische cyclus van de personenauto-industrie.

De transactie is onderhevig aan goedkeuringen door toezichthouders, andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuring door aandeelhouders met meer dan 50 procent van de uitstaande aandelen van WABCO. ZF verwacht de transactie begin 2020 te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer