Doorstart voor HSE Vaassen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Doorstart voor HSE Vaassen

De in november failliet verklaarde carrosseriebouwer HSE (Hydraulic Systems Engineering) uit Vaassen heeft een doorstart gemaakt. Onder leiding van Epenaar Jaap Zitman gaat HSE  de komende periode nadrukkelijk de relatie zoeken met diverse regionale partners. “Soms moet je niet alles zelf willen doen. Dan kan je bepaalde werkzaamheden veel beter uitbesteden.”

HSE VaassenHSE staat bekend als servicegerichte partner van transportondernemers. “Vooral die service is van wezenlijk belang. Wij laten onze klanten niet in de kou staan, we zijn 24 uur per dag beschikbaar. Want wanneer de kipper of het afzetsysteem van je vrachtwagen stuk is, dan kun je niets meer als chauffeur. Dan komen wij als HSE meteen om de hoek kijken. Wij lossen het altijd op.” Ook keuringen van dergelijke systemen op vrachtwagens, worden door HSE verricht.

Daarnaast is HSE leverancier van autolaadkranen (Palfinger), kabelliftsystemen (HTS/NCH) en houttransportopbouwen (Alucar). “Een zeer compleet pakket inderdaad. Wij willen samen met de transportondernemer namelijk altijd zoeken naar de beste oplossing voor zijn of haar vrachtwagen.” Heel vaak is dat zelfs maatwerk, weet Zitman. “Onze monteurs zijn vakmensen, ze kunnen bijna alles maken.”

De komende periode wordt de engineeringsafdeling van HSE nog nadrukkelijker in de markt gezet. Zitman: “Moet er een oplossing op maat komen voor een vrachtwagen, dan gaan we deze vooraf al ontwerpen met onze geavanceerde CAD/CAM-software. Zo weten we al snel hoe de oplossing het beste gemaakt kan worden. We halen de onderdelen vervolgens meteen in huis. Vervolgens kan de vrachtwagen zeer snel opgebouwd worden.”

Om de kwaliteit van het eindresultaat nog meer te waarborgen en om de doorlooptijden te verlagen, gaat HSE nog nadrukkelijker partnerships aan met regionale ondernemers. “Voor bepaalde aspecten in het productieproces willen we gebruik maken van andere bedrijven in de nabije omgeving van Vaassen. Die partners hebben bijvoorbeeld volledige geautomatiseerde machines voor werkzaamheden die wij handmatig moeten uitvoeren. Dat maakt dat ze het halffabricaat sneller en netter afleveren.”

Naast het carrosserie-onderhoud van vrachtwagens, de verkoop, montage en reparatie van autolaadkranen, afzetsystemen en kippers, is HSE druk aan het innoveren. Zitman: “Onze medewerkers hebben enorm veel kennis over complexe onderwerpen zoals de optimale benutting van aslast van een vrachtwagen. Het zal me niets verbazen wanneer we die kennis binnenkort met andere aanvullende partijen gaan delen. We willen nadrukkelijk laten zien dat HSE naast betrouwbaar en servicegericht, voor velen ook een innoverende partner is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer