Autonome truck T-Pod de weg op in Zweden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Autonome truck T-Pod de weg op in Zweden

De T-Pod, de autonome vrachtwagen van de firma Einride, mag in Zweden op de openbare weg rijden. Dat heeft het Zweedse transportagentschap besloten. DB Schenker gaat met de T-Pod rijden.

Afgelopen najaar nam DB Schenker de T-Pod in gebruik op haar vestiging in het Zweedse Jönköping. Nu de publieke weg ook betreden mag worden kunnen DB Schenker en Einride haar proef met de T-Pod uitbreiden.

“Autonome vrachtwagens zullen steeds belangrijker worden voor de logistieke sector. Samen met Einride zijn we nu in staat om autonome, volledig elektrische trucks te introduceren op de openbare weg – een mijlpaal in de overgang naar het transportsysteem van morgen”, aldus Jochen Thewes, CEO van DB Schenker.

“Zwaar vervoer over de weg is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot. De pilot in Jönköping is een kleine maar belangrijke stap op weg naar een duurzaam vervoerssysteem. De vergunning van het Zweedse transportagentschap is een belangrijke getuigenis van de veiligheid van de oplossing”, aldus Robert Falck, CEO en oprichter van Einride.

De afgegeven vergunning geldt voor een korte afstand op een openbare weg binnen een industrieel gebied – tussen een magazijn en een terminal – waar de verkeerssnelheden doorgaans laag zijn. De vergunning is geldig tot 31 december 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer