Ga naar hoofdinhoud

BPW neemt afscheid van e-truck BAX

BPW neemt afscheid van haar in 2021 geïntroduceerde elektrische truck BAX. Het draagt de 7,5 tonner over aan het bedrijf Pepper Motion.

BPW Bergische Achsen KG en Pepper Motion hebben daartoen een overeenkomst gesloten.  Als onderdeel van de langetermijnsamenwerking is een toekomstige samenwerking gepland op het gebied van telematica en digitale diensten, onderdeleninkoop en elektrificatieoplossingen voor trailers en hun verbinding met trekkereenheden. Als onderdeel van de overeenkomst neemt Pepper de door BPW ontwikkelde 7,5-tons e-truck BAX over in zijn productportfolio. Dit betekent dat de volledige productverantwoordelijkheid, verkoop, marketing en after sales met onmiddellijke ingang worden overgedragen aan Pepper. BPW levert nog wel zijn volledig elektrische eTransport-as voor de BAX.

Volgens Pepper is de BAX oorspronkelijk ontworpen voor binnenstedelijk gebruik, maar heeft hij met een accucapaciteit van 126 kWh een bereik van meer dan 200 kilometer en is hij dus ook geschikt voor interstedelijk gebruik. De chassisarchitectuur bespaart gewicht en de lage en compacte cabine zorgt voor meer veiligheid en comfort in de stad.

“We zijn verheugd dat we in Pepper een strategische partner voor de lange termijn hebben gevonden, die expert is op het gebied van klimaatneutrale voertuig- en aandrijfconcepten en die net als wij staat voor technische innovatie. Met de ontwikkeling van de productieklare 7,5-tons e-truck BAX hebben we bij BPW een belangrijke stap gezet in het koolstofvrij maken van het vrachtvervoer over de weg. Binnen onze kernactiviteit van chassissystemen blijven duurzame oplossingen voor het transport van goederen een strategisch belangrijke sector”, zegt Markus Schell, managing partner van BPW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer