Ga naar hoofdinhoud

Dag 1 E-Truck Experience: drijfnat maar goud waard!

De eerste dag van de E-Truck Experience op het Circuit van Zandvoort was een schot in de roos. Ruim 150 bezoekers kwamen af op het nieuwe evenement van TTM.nl dat zich helemaal richtte op de transitie naar de elektrische truck.

Na een hartelijke ontvangst op het E-Truck Experience paviljoen op de paddock van Circuit Zandvoort werden de gasten meteen meegenomen naar de Hankook Conference Room in het pitgebouw. Daar gaven Erwin Keizer (VSDV), Rob Aarse (TLN) en Johnny Nijenhuis (Nijenhuis Truck Solutions) korte maar puntige presentaties. Keizer ging in op de ervaringen met e-trucks van VSDV tot nu toe, en vooral op de uitdagingen die er waren en nog zijn. Rob Aarse dook diep in de regelgeving en legde uit waarom die geen hindernis zijn maar juist een nodige stok achter de deur. En Johnny Nijenhuis trok zijn TCO-calculator tevoorschijn en liet zien dat met stijgende dieselprijzen en vrachtwagenheffing die ‘TCO-parity’ van de elektrische truck echt niet meer zover weg is.

De heren waren nog niet uitgesproken of de zaal bombardeerde ze met vragen. Een half uur lang vond er een nuttige interactie plaats tussen sprekers en bezoekers onderling. Uiteindelijk had iemand de durf te vragen hoeveel aanwezigen al reden met een elektrische truck. Dat bleken maar een handjevol aanwezigen te zijn, zodat de overgang naar de Drivers Experience snel gemaakt was.

Ruim twee uur lang konden de aanwezigen hun (eerste) rij-ervaring met elektrische trucks van Mercedes-Benz, Scania en Volvo opdoen. Daar werd zeer veel gebruik van gemaakt, want de beschikbare tijdslots waren allemaal binnen no-time bezet. Op een drijfnat circuit werd ronde na ronde gedraaid en werd waardevolle ervaring opgedaan.

Het weer zat niet mee op dag 1 van de E-Truck Experience, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor wie nog niet geweest is: ook op vrijdag 22 september is er nog een E-Truck Experience, weer met interessante sprekers en natuurlijk de Drivers Experience. Kom allemaal naar Zandvoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer