Ga naar hoofdinhoud

Daimler breidt testvloot elektrische Freightliners uit

Daimler Trucks zet in Noord-Amerika extra elektrische Freightliners in voor de pilot. De Customer Experience (CX) vloot krijgt zes eCascadia’s en twee eM2’s erbij, die 22 maanden lang door veertien verschillende klanten worden getest in uiteenlopende omstandigheden.

De extra trucks zijn complementair aan de 30 nu al testende e-trucks van Freightliner. In 2021 moeten beide modellen op de Amerikaanse markt komen.

Inmiddels is met de bestaande testvloot al meer dan 160.000 km afgelegd. De Freightliner eCascadia heeft in totaal zo’n 730 pk (piekvermogen), een accucapaciteit van 550 kWh en een actieradius van circa 400 km. In principe is de eCascadia bedoeld voor de lange afstand.

De eM2 is bedoeld voor distributiewerk. De truck heeft een vermogen van 480 pk, een accucapaciteit van 325 kWh en een actieradius van circa 370 km.

TTM.nl reed vorig jaar exclusief in zowel de eCascadia en de eM2. Die rij-impressie is terug te lezen in ons eBook ‘Topdrives 2019’ Het bijbehorende vlog zetten we hieronder neer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer