Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker rijdt als eerste met elektrische Volvo

Volvo Trucks heeft haar eerste FL Electric trucks afgeleverd aan klanten. Het gaat om DB Schenker, TGM en Renova. De bedrijven draaien mee in de veldtest van de FL Electric. De eerste FL en FE Electrics komen in de tweede helft van dit jaar op de markt.

De FL Electric is specifiek ontwikkeld voor stedelijke en regionale inzet, dus voornamelijk distributie en huisafvalinzameling. De drie geselecteerde klanten die nu met de FL Electric gaan rijden zijn hierin actief.

“Onze nauwe samenwerking met chauffeurs en klanten heeft ons in staat gesteld in korte tijd geëlektrificeerde transportoplossingen te ontwikkelen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van prestaties, rijafstanden, vrachtafhandeling en voertuiggebruik”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks .

De chauffeurs die de elektrische trucks gaan rijden, hebben de gelegenheid gehad om ze te testen voor aflevering, als onderdeel van een chauffeurstraining. “De chauffeurs waren vooral onder de indruk van de snel reagerende aandrijflijn, in het bijzonder de snelle en naadloze acceleratie en een laag geluidsniveau”, vat Alm samen.

“We zullen ons geëlektrificeerde aanbod blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd verminderen we gestaag de milieu- en klimaatimpact van onze diesel- en gasaangedreven vrachtwagens, voornamelijk door energiezuinige aandrijflijnen “, aldus Alm.

TTM.nl reed vorig jaar als eerste met de Volvo FL Electric. Bekijk hieronder de rij-impressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer