Ga naar hoofdinhoud

Designwerk nu ook actief in Benelux

Designwerk, het Zwitserse bedrijf dat elektrische trucks aanbiedt, is nu ook actief in de Benelux.

Het portfolio omvat e-trucks van 18 tot 50 ton en met batterijcapaciteiten tussen 375 en 1000 kilowattuur. Volgens een studie van Forbes uit 2022 staan Luxemburg en Nederland in de top 10 van de meest ontwikkelde  landen ter wereld wat elektrische auto’s betreft. Met name de goed ontwikkelde laadinfrastructuur en de kwaliteit van de wegen leiden ertoe dat een groot deel van de elektrische voertuigen wordt geregistreerd. Ook in België wordt een groot aantal elektrische auto’s geregistreerd.

“We zien veel marktpotentieel in de Benelux voor e-trucks van Designwerk vanwege de vergevorderde technologische ontwikkeling in combinatie met het positieve maatschappelijke en politieke klimaat. Een voorbeeld: Nederland investeert continu in de energietransitie en versnelt daarmee de marktontwikkelingen. Het dichte en openbaar toegankelijke netwerk van laadstations is een van de resultaten van deze investeringen”, zegt Thomas Rücker, hoofd e-truck verkoop en aftersales bij Designwerk Technologies AG.

Julian Rottier

Nadat Designwerk in 2021 met succes de Duitse markt heeft betreden, breidt het nu zijn team uit voor de Benelux-markt. Verkoop- en e-mobiliteitsexpert Julian Rottier is verantwoordelijk voor de lokale uitbreiding van de e-mobiliteitsspecialist uit Winterthur. Van dumper trucks tot lage vloervoertuigen tot zware vrachtwagens, klanten in de Benelux kunnen net als in Zwitserland en Duitsland kiezen uit het hele assortiment elektrische trucks. Klanten kunnen kiezen uit e-trucks van 18 tot 50 ton en met batterijcapaciteiten tussen 375 en 1000 kilowattuur.

Thomas Rücker is optimistisch als hij de balans opmaakt: “Als specialist voor oplossingen op maat is Designwerk een aantrekkelijke partner voor klanten met specifieke technologische eisen. Er is veel vraag naar onze oplossingen met de grootste reeksen en de grootste batterijcapaciteiten ter wereld, samen met de expertise voor complexe opbouwen en hulpaandrijvingen.”

Lees meer over Designwerk in het digitale magazine van TTM.nl over e-trucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer