Ga naar hoofdinhoud

Een elektrische Renault voor iedereen in 2023

Renault Trucks stelt ambitieuze doelen voor elektrische mobiliteit in termen van verkoopvolumes. De fabrikant heeft aangekondigd dat elektrische voertuigen in 2025 10 procent van zijn totale voertuigverkoop zal vertegenwoordigen en 35 procent in 2030. Het uiteindelijke doel is om in 2040 100 procent van zijn voertuigen zonder fossiele brandstoffen te leveren. Om dat te bereiken moet de hele range van Renault Trucks vanaf 2023 elektrisch te verkrijgen zijn.

De fabrikant doet enorme investeringen om dit doel te bereiken. In maart 2020 is in de fabriek in Blainville-sur-Orne begonnen met de serieproductie van de tweede generatie elektrische voertuigen die  nu beschikken over de grootste elektrische actieradius op de markt. De Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. en Master Z.E. vormen een range van 3,1 tot 26 ton die beantwoordt aan de stedelijke behoeften op het vlak van levering, distributie en afvalinzameling.

Om zijn klanten te helpen hun energietransitie te versnellen, heeft Renault Trucks een nieuwe verkooporganisatie opgezet die zich specifiek bezighoudt met elektrische mobiliteit.

Tegelijkertijd blijft de fabrikant investeren in de uitbreiding van de elektrificatie van zijn voertuigen range naar alle gebruikstoepassingen. Vanaf 2023 zal er een elektrische range beschikbaar zijn voor elk segment, namelijk distributie, bouw en lange afstand.

Om de transporteurs de beste oplossingen op het gebied van elektrische mobiliteit te bieden, zal Renault Trucks profiteren van de werkzaamheden van de nieuwe ontwikkelingseenheid van de Volvo Groep die zich bezighoudt met middelzware vrachtwagens, een kernsegment voor de gefaseerde invoering van elektromobiliteit voor vrachtwagens. Renault Trucks zal ook profiteren van de partnerschappen die ontwikkeld zijn door Volvo Energy, de nieuwe entiteit van de Volvo Groep die zich bezighoudt met de levering, het tweede leven en de recycling van batterijen, evenals met laadoplossingen. Voor de ontwikkeling van specifieke batterijpacks voor vrachtwagentoepassingen zal Renault Trucks profiteren van de strategische alliantie tussen de Volvo Group en Samsung SDI.

Om deze duurzame overgang te vergemakkelijken, zal Renault Trucks ook kunnen rekenen op de steun van zijn nieuw R&D-centrum in Lyon – de X-Tech Arena – dat tegen begin 2023 gebouwd zal zijn dankzij een investering van 33 miljoen euro.

Wat de commercialisering van het Z.E.-gamma en de klantenondersteuning betreft, heeft Renault Trucks een nieuwe entiteit opgericht die verantwoordelijk is voor de projecten rond elektrische mobiliteit, om zowel de operationele efficiëntie als de klantentevredenheid te verhogen. Dit team heeft een grote expertise verworven en werkt aan de ontwikkeling van partnerschappen met alle betrokken partijen (transporteurs, distributeurs, overheden, energieleveranciers etc.) om een intelligent en concurrerend elektrisch aanbod met toegevoegde waarde voor de transporteurs voor te stellen.

Ten slotte heeft Renault Trucks ervoor gezorgd dat het aanbod van voertuigen ook diensten omvat om het leven van zijn klanten te vergemakkelijken die op zoek zijn naar de oplossing die het best bij hun activiteit past. Naast het voertuig biedt het merk Renault Trucks een complete transportoplossing aan, inclusief accu’s, oplossingen voor het installeren van laadvoorzieningen bij de klant, energie-optimalisatie, reparatie en onderhoud, financiering en verzekering. Renault Trucks, dat zich inzet om het leven van zijn klanten te vergemakkelijken, wil dus de fabrikant zijn die gemoedsrust belooft. In deze periode van grote veranderingen en onzekerheid is dit ongetwijfeld waar de transporteurs het meest behoefte aan hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer