Ga naar hoofdinhoud

Elektrische en waterstoftrucks te subsidiëren via MIA-VAMIL

Het kabinet trekt in 2020 extra geld uit om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technieken te stimuleren voor ondernemers. Bedrijven kunnen via de MIA VAMIL-regeling in aanmerking komen voor belastingvoordeel. In de MIA-VAMIL pot zit in 2020 in totaal 149 miljoen euro, 10 miljoen meer dan in 2019.

Het kabinet trekt komend jaar extra geld uit voor initiatieven op gebied van circulaire economie. En ook duurzaam vervoer staat hoog op de lijst. Zo wordt de aanschaf van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer in 2020 bijvoorbeeld extra aantrekkelijk. In 2020 mogen bedrijven, mits ze aan de voorwaarden voldoen, 36 procent van de aanschafwaarde van het busje aftrekken van hun (winst)belasting. In 2019 was dat nog 27 procent.

Tot slot wordt de aanschaf van elektrische voertuigen gestimuleerd. In 2020 mogen bedrijven, mits ze aan de voorwaarden voldoen, 36 procent van de aanschafwaarde van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer aftrekken van hun (winst)belasting. In 2019 was dat nog 27 procent.

Ook op elektrische taxi’s, bestelauto’s, vrachtschepen, vrachtwagens en bussen zit veel fiscaal voordeel. Het MIA-voordeel voor elektrische personenauto’s is in 2020 lager dan voorheen. Het marktaandeel van deze voertuigen stijgt, waardoor er minder noodzaak is om deze te stimuleren.

Klik hier om meer te weten over de subsidie voor elektrische en waterstoftrucks. Wie er een oplaadpunt bij wil hebben, kan ook daarvoor subsidie krijgen. Plug-in hybride bedrijfswagens zijn ook te subsidiëren. Ook duurzame technieken vallen onder de MIA-VAMIL, zoals een oplegger met cryogene koeling.

Bekijk hier de complete MIA-VAMIL regeling voor 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer