Elektrische MAN heeft actieradius van 800 km • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrische MAN heeft actieradius van 800 km

Een elektrische vrachtwagen kan niet worden ingezet voor lange afstandstransport. Maar de nieuwe MAN eTruck is weliswaar een prototype, maar wel eentje die tot 800 kilometer ver kan komen op een acculading.

Het prototype is al bijna productieklaar, zegt MAN. In ieder geval worden vanaf 2024 de eerste klanten bevoorraad met deze nieuwe truck, die gebruik kan maken van megawatt opladen. Deze hoge laadcapaciteiten met korte laadtijden zijn nu nog niet beschikbaar maar ze maken elektrische vrachtwagens geschikt voor zwaar transport over lange afstanden met een dagelijkse actieradius van 600 tot 800 kilometer en later zelfs tot 1.000 kilometer.

Maar op de stand van MAN staan ook nog gewoon modellen met conventionele aandrijflijnen. “Met een nog lager brandstofverbruik, een nog grotere focus op de behoeften van de chauffeur en slimme digitale diensten, vereenvoudigen we het dagelijkse werk. Wij gaan onze klanten ook zo goed mogelijk ondersteunen in hun transitie naar e-mobility, en hebben al jarenlang expertise opgebouwd op het gebied van elektrische bussen, bestelwagens en trucks”, zegt Alexander Vlaskamp, ​​CEO van MAN Truck & Bus. Dus presenteert MAN ook gewoon een nieuwe versie van de D26-dieselmotor. Afhankelijk van de toepassing verbruikt deze tot 4 procent minder diesel. Andere voordelen van de nieuwe D26 zijn het hogere koppel (+ 50 Nm) en 10 pk extra vermogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer