Elektrische Volvo komt nu 440 km ver • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrische Volvo komt nu 440 km ver

Volvo Trucks heeft in Amerika een update doorgevoerd op haar VNR Electric. Deze heeft nu een actieradius van 440 km en kan sneller opladen.

De Volvo VNR Electric is een van de zes volledig elektrische zware vrachtwagenmodellen van Volvo Trucks en is speciaal ontworpen voor de Noord-Amerikaanse markt. De verkoop startte in december 2020.

De eerste generatie Volvo VNR Electric had een actieradius van maximaal 240 km (150 mijl). Nu wordt een verbeterde versie van de ‘Class 8’ elektrische truck gelanceerd, met een actieradius tot 440 km (275 mijl) en een verhoogde accucapaciteit tot 565 kWh. De verbeterde prestaties zijn onder meer te danken aan een verbeterd batterijontwerp en een nieuwe optie met zes accupakketten.

De nieuwe Volvo VNR Electric verkort ook de benodigde laadtijd, want de laadcapaciteit van 250kW zorgt voor een lading van 80 procent in 90 minuten voor het pakket met zes accu’s, en in 60 minuten voor de versie met vier accu’s.

“Het is een bewijs van het leiderschap van Volvo Trucks in een voortdurend evoluerende sector dat we de verbeterde versie van onze VNR Electric op de markt brengen, slechts een jaar nadat de verkoop van de VNR Electric van start ging”, zegt Peter Voorhoeve, President van Volvo Trucks North America.

De productie van de verbeterde Volvo VNR Electric start in het tweede kwartaal van 2022 in de New River Valley-fabriek in Virginia, die de exclusieve producent is van alle Volvo-trucks in Noord-Amerika.

Wereldwijd heeft Volvo Trucks zich ten doel gesteld dat in 2030 de helft van alle verkochte trucks elektrisch is. “Wij zijn vastbesloten om de transformatie van de transportindustrie te leiden. In slechts acht jaar tijd is ons doel dat de helft van onze wereldwijde vrachtwagenverkopen elektrisch is. De interesse onder klanten is groot, en het wordt snel een concurrentievoordeel voor transporteurs om elektrische, duurzame transporten te kunnen aanbieden. Dat is zeer bemoedigend”, aldus Roger Alm, President Volvo Trucks.

Volvo Trucks is in 2019 gestart met de serieproductie van elektrische trucks, als een van de allereerste truckmerken ter wereld. Het productgamma omvat nu zes elektrische truckmodellen – de Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL en de Volvo VNR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer