Ga naar hoofdinhoud

EVBox introduceert 400 kW laadstation

EVBox introduceert de EVBox Troniq High Power. Het laadstation kan 400 kW vermogen leveren en is het eerste stand-alone laadstation met dit vermogen dat in Frankrijk en Nederland in de praktijk is getest en bewezen. Het bedrijf verwacht vanaf september 2023 bestellingen aan te nemen in de belangrijkste Europese markten.

Krachtig laden (meer dan 350 kW) is de evolutie van snelladen (meer dan 50 kW) en wordt door industrie-experts gezien als een van de sleutels tot de adoptie van elektrische voertuigen op de massamarkt. Volgens het onderzoek van het bedrijf zou het bestaan van snelladen de bereidheid van 66 procent van de potentiële EV-rijders om een elektrische auto te kopen verhogen. Daarom wordt er gewerkt aan de installatie van duizenden krachtige laadstations op de snelwegen in Europa en Noord-Amerika. 

Aangezien de meerderheid van de ‘early adopters’ al in een elektrische auto rijdt, moeten we het laden sneller en gemakkelijker dan ooit maken om het volgende segment van bestuurders te overtuigen om over te schakelen op elektrisch rijden. Laden met hoog vermogen en de lancering van EVBox Troniq High Power is een enorme stap op weg naar elektrische mobiliteit als het nieuwe normaal. We zijn verheugd om de industrie vooruit te helpen met deze aankondiging.

De lancering van EVBox Troniq High Power volgt een succesvolle testfase op van twee locaties in Frankrijk en Nederland. Het Early Adopter Program (EAP) heeft het ontwerp van het laadstation verder ontwikkeld door real-time feedback te verzamelen en deze te gebruiken om het product continu te verbeteren. Gedurende vijf maanden in de buurt van Amsterdam en Toulouse registreerde het EAP meer dan 4.000 succesvolle en meer dan 1.700 uur actieve laadsessies. Er werd meer dan 91 MWh energie geleverd aan elektrische voertuigen, waarmee de prestaties en compatibiliteit van het laadstation met verschillende type voertuigen, accutypen, weersomstandigheden en ‘use cases’ werden gevalideerd.

EVBox Troniq High Power is gebouwd op het flexibele en schaalbare Troniq Modular platform. Het platform maakt het voor bedrijven eenvoudig om de Troniq Modular te integreren in een bestaand laadaanbod, hun stroomverbruik te optimaliseren en dure netupgrades te vermijden. EVBox ontwikkelt de EVBox Troniq High Power in de fabriek in Bordeaux en heeft als doel om dit jaar tot 2.000 stuks van dit type te produceren.

Belangrijkste kenmerken van EVBox Troniq High Power:

Vermogen:

 • Schaalbare architectuur met maximaal tien 40 kW vermogensmodules.
 • Verkrijgbaar met een vermogen van 320 kW, 360 kW of 400 kW.
 • Verbeterde prestaties van droogkabel, tot 500A voor langer dan 30 minuten, veilig laden met hoog vermogen.

Intelligente stroomverdeling tussen laadsessies:

 • Gelijktijdig laden van twee voertuigen met twee CCS2-kabels.
 • Wijst dynamisch vermogen toe aan laadsessies.

Geweldige ervaring voor EV-rijders:

 • Uitgerust met Autocharge en meerdere betalingsmogelijkheden.
 • Plat touchscreen en nieuwe gebruikersinterface.

Handig voor bedrijven:

 • Personalisatiemogelijkheden met (eigen) kleuren, stijl en logo.
 • Eenvoudiger installatieproces met een begeleidend 3D-model en basisplaat.
 • Connectoren aan de voorkant verkleinen het oppervlak van het laadstation en maken het mogelijk om meer laadstations te plaatsen op drukke locaties waar veel mensen onderweg zijn.
 • Open integratie voor laadbeheersoftware.

 EVBox Troniq High Power is ontworpen om een krachtcentrale te zijn voor korte-stop locaties zoals wegrestaurants en tankstations, maar mogelijk ook voor distributiecentra. Voor deze drukke bedrijven betekent sneller laden, meer omzet. Met de lancering van de EVBox Troniq High Power willen we onze partners helpen om leiders te worden in de snelgroeiende elektrische mobiliteitsindustrie en tegelijkertijd hun klanten de best mogelijke laadervaring bieden.

EVBox Troniq High Power is vanaf nu beschikbaar om te bestellen. De verwachte levertijd is vanaf Q4 2023.

foto ter illustratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer