Fastned bouwt verzorgingsplaats met snelladers langs E17 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fastned bouwt verzorgingsplaats met snelladers langs E17

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft een concessie gewonnen voor twee snellaadlocaties langs een drukke snelweg in een aanbesteding van de Vlaamse wegbeheerder – het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV). Dankzij deze concessie kan Fastned twee grote snellaadstations met elk 12 oplaadpunten ontwikkelen en exploiteren aan weerszijden van de E17 bij Gent. De twee locaties in Gentbrugge worden de eerste ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’, waar uitsluitend elektrische auto’s worden bediend met daarnaast extra faciliteiten zoals toiletten, broodjes en koffie. Op de stations zullen elke dag tot duizend elektrische voertuigen van alle modellen, dus ook vrachtwagens en trailers, in slechts 15 minuten tot 300 kilometer bereik kunnen laden.

Fastned loopt naar eigen zeggen al meer dan tien jaar voorop bij het versnellen van de transitie naar elektrische mobiliteit. De twee nieuwe, grote drive-through stations krijgen 400kW laders, die enkel energie leveren uit zon en wind. Het stationsontwerp verwelkomt alle types elektrische voertuigen, ook langere zoals trailers en vrachtwagens. De stations krijgen de iconische gele Fastned-luifels bedekt met fotovoltaïsche panelen, die de klanten beschermen tegen de regen en ontworpen zijn om veilig en gemakkelijk op te laden.

foto ter illustratie

AWV stelt zich ten doel de elektrische mobiliteit te stimuleren. Langs haar snelwegennet maakt ze ruimte vrij voor de aanleg en de exploitatie van elektrische laadinfrastructuur. Fastned zal blijven inschrijven op deze aanbestedingen. Het wil de EV-rijders in België en Europa voorzien van een hoogwaardig en uitgebreid snellaadnetwerk langs de belangrijke corridors.

Fastned wint momenteel veel tenders voor locaties met veel verkeer, vooral op belangrijke snelwegen in Europa. Naarmate het netwerk zich uitbreidt, biedt Fastned elektrische rijders steeds meer mogelijkheden om op te laden en snel hun reis te vervolgen.

In België heeft Fastned momenteel 19 operationele snellaadstations en 24 locaties in ontwikkeling. De bouw van de stations in Gentbrugge staat gepland voor 2024.     

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “Wij zetten ons in om Belgische en Europese elektrische rijders een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand oplaadnetwerk aan te bieden, dat voor iedereen toegankelijk is en de vrijheid geeft om overal heen te rijden. Dat we een van de belangrijkste tenders in Europa tot nu toe dit jaar hebben gewonnen, laat zien hoe Fastned keer op keer in staat is om belangrijke locaties te winnen om zo zijn netwerk verder uit te breiden. Elke nieuwe tender die we winnen, brengt ons dichter bij ons doel om tegen 2030 over een netwerk van 1.000 grote stations te beschikken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer