Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – AH start elektrische stadsdistributie

Albert Heijn start samen met zijn huisvervoerders Simon Loos en Peter Appel een test in de binnenstaddistributie. De voertuigen daarvoor, werden vrijdagmiddag feestelijk in gebruik genomen. Dat gebeurde in het nieuwste geheel gemechaniseerde DC van Albert Heijn in Zaandam. Het gaat om met drie elektrische en twee hybride trekker/trailer combinaties. Bij de proef zijn ook TNO, VDL en DAF Trucks betrokken.

De pilot wordt uitgevoerd met de overheidssubsidieregeling Demonstratie Klimaattechnologieën en -Innovaties in Transport. (DKTI). De feestelijke ingebruikname van zowel de trucks als de bijbehorende snellaadinfrastructuur zou eigenlijk gebeuren door staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Maar die moest op het laatste moment afzeggen. Waarschijnlijk vanwege de situatie rond KLM. Haar plaats werd ingenomen door Directeur Generaal Mobiliteit Mark Frequin van hetzelfde ministerie.  

BEV-trekkers

Met de voertuigen willen Albert Heijn en zijn huisvervoerders over een lange termijn ervaring opdoen met zowel volledige elektrische als plug in hybrid trekker/trailers. Gewone bakwagens en bestelbussen bestaan al langer als BEV, trekkers nog nauwelijks. En zeker niet in combinatie met een snellaadomgeving. Die moet het mogelijk maken meerdere distributieritten per dag te doen met slechts een korte tussenstop. Met dat doel zijn er door Simon Loos drie DAF CF Electric BEV trekkers aangeschaft.

Geo-fencing

De andere twee DAF CF trekkers zijn parallelle plug in hybrids. Deze voertuigen zijn door Peter Appel gekocht. Die gaat daarmee onderzoeken hoe het werkt vanaf het AH distributiecentrum in Zaandam winkels in onder meer de Utrechtse binnenstad te bevoorraden. Daartoe rijden de trucks op diesel of eventueel HVO of GTL naar de binnenstad om daar elektrisch verder te gaan. Nu nog moet de chauffeur daarvoor zelf een knop op het dashboard omzetten op het moment dat hij de milieuzone nadert en moet hij zelf opletten, zoals een van de chauffeurs ons uitlegde. In een later stadium zou hij via geo-fencing gewaarschuwd kunnen worden.

Met de inzet van de hybride trekkers hebben zowel DAF als Albert Heijn een primeur, want het zijn de eerste in Europa. De onderliggende elektrische techniek is van VDL. De speciale versnellingsbak met de daarin geïntegreerde elektromotor is van ZF. De auto zou theoretisch 50 kilometer geheel elektrisch moeten kunnen rijden.

Snellaadplein

Ook van de DAF BEV trekkers is de elektronica van VDL. Deze trucks hebben een accupakket van 170 kWh waarmee de auto theoretisch een bereik heeft van 100 km. Op papier zou daarmee de Amsterdamse binnenstad vanuit Zaandam bevoorraad kunnen worden. Het opladen van de accu’s gebeurt op een speciaal aangelegd snellaadplein. Dat is door Albert Heijn aangelegd. Ook daarvan is de techniek door VDL geleverd. Dit is het eerste station in Nederland waar tot zeven trucks tegelijkertijd met 600V 400 Amp/h DC kunnen laden. Daarvoor waren behoorlijke aanpassingen aan het net nodig. Maar nu kunnen de accu’s van de DAF CF’s Electric binnen 30 minuten weer vol zijn. Albert Heijn loopt ook hiermee voorop. De enige andere plaats in Nederland waar één truck al gelijkstroom kan laden is bij concurrent Jumbo in Veghel. De complete proef wordt gemonitord door TNO dat ook alle testresultaten in kaart moet brengen.

Meerkosten

Waar het de betrokken vervoerders vooral om gaat, is om met name bij de BEV’s ervaring krijgen met de noodzakelijke andere logistiek en planning. Daarnaast speelt de betrouwbaarheid een grote rol. En dan is er nog de vraag of er met dit soort voertuigen binnen enige jaren een businessmodel te ontwikkelen valt. “Dat is nu nog zeker niet het geval”, vertellen zowel wagenparkbeheerders Wim Roks van Simon Loos als Marcel Pater van Peter Appel onafhankelijk voor elkaar. De trucks zijn voor rond de 40 procent van de meerkosten ten opzichte van een vergelijkbare diesel gesubsidieerd door het Rijk. Daarmee is een dergelijk project voor een vervoerder alleen maar haalbaar als hij dat maar samen met een opdrachtgever kan doen. Dat is in dit geval Albert Heijn, die zowel het voortouw neemt als de haalbaarheid ondersteunt via de ritprijs. “Op papier ziet het er allemaal haalbaar uit. Maar er duiken altijd veel onverwachte zaken op waardoor de praktijk een stuk weerbarstiger is. Maar daarom is dit ook een test. Nu hebben we nog geen data en gebruikservaringen. Straks hopelijk wel”, aldus Roks.

De proef gaat minimaal twee jaar duren en is voor Albert Heyn van groot belang. Meer dan 90 procent van de belevering aan zijn winkels wordt met trekker-trailers gedaan. De grootgrutter is daarom beducht op beperkende maatregelen van steden op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer